podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

(ts)
(ts)
0 10.11.2021 10:49:37

Prva zmaga pod slovensko zastavo

Lara Smejkal
TZS
Lara Smejkal, 17-letna Američanka, ki od oktobra naprej nastopa pod slovensko zastavo, je na mladinskem turnirju J4 na Floridi zmagala v konkurenci dvojic.

Smejkalova je najprej v izjemno tesnem polfinalnem dvoboju posameznic morala priznati premoč nasprotnici iz Japonske, a že nekaj ur pozneje se je lahko upravičeno veselila novega uspeha. Skupaj z Američanko Ahmani Guichard je namreč dobila finalni dvoboj dvojic in tako prišla do prvega mednarodnega naslova pod slovensko zastavo. Skupno je za Laro to že peti naslov v letošnji sezoni (dvakrat posamezno, trikrat dvojice).

Zala U-16

V ponedeljek smo dobili zmagovalca uvodnih preizkušenj zimskega dela nove sezone v starostni kategoriji Zala U16. Na igriščih TK Olimpija je naslov slavila Zoja Peternel, v Mariboru je največ pokazal Matic Hribar. Peternelova (ŠD TŠR) je v Ljubljani sploh prvič nastopila na odprtem prvenstvu do 16. leta starosti in takoj zmagala. Zoja na igriščih TK Olimpija v glavnem delu turnirja ni izgubila niti niza, še najbližje temu, da jo premaga, je bila v drugem krogu kvalifikacij Katarina Stefanija Mrvar. Peternelova je odločilni tretji niz dobila z 10:4. Končna zmagovalka je v glavnem delu turnirja po vrsti premagala Taro Murshed (ŽTK Maribor), Zalo Perendijo (Nova Gorica), Evo Zalokar (Triglav), v polfinalu Mio Saro Ribnikar (TK CC) in za konec še Zalo Vnuk (Max Ljubljana). Slednja finalnega dvoboja ni uspela zaključiti. Dvoboj je pri zaostanku s 5:7 in rezultatu 1:1 v drugem nizu predala.

Na Štajerskem so se za turnirsko zmago na U-16 turnirju merili fantje. Tam sta se v polfinale prebila Marko Retelj (Otočec) in Klemen Škorjanc (TK CC), ki pa sta bila nato v boju za finale vendarle prekratka. Za previsoko oviro sta se izkazala Matic Hribar in Gašper Matijašič (oba TK CC). Igralca sta se v finalu med seboj pomerila že devetič na uradnih tekmah, do nove zmage pa je prišel Hribar. Matijašič je prvi niz dobil s 6:3, a Hribar je nato dvakrat odgovoril s 6:2. Osemnajst tenisačev se je med seboj pomerilo tudi na Zala U-16 B-turnirju na igriščih ŠTK Velenje. Vnovič je nase opozoril 11-letni Aljaž Štor (CTA), ki je premagal vso konkurenco. V finalu je zaigral proti Maiju Winterleitnerju (TK CC) in bil boljši s 6:4 in 6:2.

Turnirji U-12

TK Benč sport, TA Cokan, TK Maja Matevžič in TK Murska Sobota so čez vikend gostili kopico slovenskih teniških igralcev in igralk v starostni kategoriji U-12. Na turnirjih, kjer so igralci razporejeni v skupine, v katerih se vsak pomeri z vsakim, se je ta vikend skupaj predstavilo kar 106 tekmovalcev (46 deklic in 60 dečkov). Najštevilnejša je bila zasedba na igriščih TK Maja, kjer so zmagovalci skupin postali Tim Vončina (Vanganel), Val Mlakar (Maja), Lovro Zajc Hace (Olimpija), Lukas Šušterič (Brežice), Nik Weitzer (Olimpija), Ervin Ramulič (Luka Koper), Jakob Turk (Radomlje), Stela Antolinc (ŠD LTA), Ruby Razingar (Radovljica), Zara Bergelj (ŠD Ten) in Sofia Bevc (TC Ljubljana).

Na igriščih TA Cokan so v skupinah zmagali Vita Kantoci (Rogaška), Uma Vreže (ŽTK Maribor), Isa Vreže (ŽTK Maribor) in Jure Stanovnik (TK VTA), na igriščih TK Benč sport je to uspelo Evi Titi Lunder (Rafa), Tari Stojanović (ŠD LTA), Maji Šubelj (Brežice), Bianci Del Sal (Luka Koper), Lanu Filipiču (Luka Koper), Filipu Borutu Schrollu (Brežice), Taju Cerarju Žiliču (Brežice) in Davidu Čeču (TK CC). Nič manj pestro ni bilo v Murski Soboti, kjer je na igrišče stopilo 10 deklic in 13 dečkov. Zmagovalci skupin so postali Naja Hat (Branik), Liza Butina Jazbec (ŽTK Maribor), Maja Božič (ŽTK Maribor), Mark Škundrić (ŽTK Maribor), Erik Meolic (TK CC), Mark Lalič (ŽTK Maribor) in Jaka Brolih (Branik).

Suljić in Peternelova na Nadalovi akademiji

Na akademiji Rafaela Nadala bo pod okriljem organizacije Tennis Europe letos prvič potekal zaključni turnir najboljših v starostni kategoriji U-12. Na njem bosta nastopila tudi Slovenca Svit Suljić in Zoja Peternel. Zoja in Svit sta si prislužila mesto na zaključnem Tennis Europe turnirju najboljših v starostni kategoriji U-12. Na Majorki se bodo zbrali igralci in igralke, ki so v letošnji sezoni osvojili katerega od turnirjev TE U-12 prve kategorije oziroma so nastopili v več finalih. Svit je bil julija letos najboljši v nemškem Münsterju, Zoji pa se je kar trikrat uspelo uvrstiti v finale. Za turnirsko zmago je bila za las prekratka v Trstu, Fürstenfeldu in Vrsarju. Tako za Suljića kot tudi za Peternelovo je nastop na zaključnem turnirju (od 15. do 20. novembra) na akademiji Rafaela Nadala nagrada za izjemno uspešno sezono tako na domačih tleh kot tudi na mednarodnih prizoriščih. 

Članki iz rubrike