Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.07.2021 10:35:41

Đoković brez težav do zmage v prvem krogu

Profimedia
Prvi favorit moškega teniškega turnirja Srb Novak Đoković je v prvem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu brez težav s 6:2 in 6:2 po uri in treh minutah premagal Bolivijca Huga Delliena, 139. igralca sveta. Skozi prvi krog se je prebil tudi drugi teniški lopar Rus Danil Medvedjev.

Štiriintridesetletni Đoković po zmagah na prvih treh grand slamih v sezoni zdaj naskakuje zlato kolajno na OI, ki mu v karieri še manjka. Na zadnjih OI v Riu 2016 je izpadel že v prvem krogu, tokrat pa je brez praske prestal prvi olimpijski test.

Srba, bronastega s Pekinga 2008, v drugem krogu čaka veliko boljši igralec, Nemec Jan-Lennard Struff, 48. igralec na lestvici ATP.



V nadaljnje tekmovanje je napredoval tudi Medvedjev, ki je v prvem krogu premagal Kazahstanca Aleksandra Bublika s 6:4, 7:6 (6). Rus je za zmago potreboval uro in 41 minut. V drugem krogu se bo pomeril z Indijcem Sumitom Nagalom.

V ženski konkurenci je uspešno prvo nalogo opravila Poljakinja Iga Swiatek. Šesta nosilka je zanesljivo ugnala Nemko Mono Barthel s 6:2, 6:2. Od nosilk so v drugi krog napredovale tudi zmagovalka OP Francije Barbora Krejčikova, finalistka Roland Garrosa, Rusinja Anastasija Pavljučenko, Kazahstanka Jelena Ribakina ter Grkinja Maria Sakari.

Članki iz rubrike