mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

tu
tu
0 21.07.2021 11:12:53

Tamara Zidanšek po krstnem naslovu na turnirju WTA: Vesela sem, da mi je uspelo

Profimedia
Po zgodovinski uvrstitvi v polfinale Rolanda Garrosa je Tamara Zidanšek navdušila še v Lozani, kjer je na turnirju serije WTA 250 prišla do svojega prvega naslova WTA. Najboljša slovenska teniška igralka se je v ponedeljek na lestvici WTA uvrstila med najboljših 40, zdaj je 37.

Tamara Zidanšek je v finalu turnirja serije WTA 250 v švicarski Lozani z nagradnim skladom 199.030 evrov, kjer je bila prva nosilka, po dveh urah in štirih minutah v nedeljo ugnala Francozinjo Claro Burel s 4:6, 7:6 (5) in 6:1 ter prvič v karieri osvojila turnir WTA.

Polfinalistki letošnjega OP Francije je v Lozani uspelo priti čisto do konca. Pred tem je v obeh finalih izgubila. V prvem maja 2019 v Nürnbergu proti Kazahstanki Juliji Putincevi, v drugem pa aprila letos v Bogoti, ko je bila od 23-letne Konjičanke boljša domačinka Maria Camila Osorio Serrano. Triindvajsetletna Zidanškova se je na lestvici WTA prebila na 37. mesto, najvišje med Slovenkami, najvišje do zdaj pa je bila na 46. mestu 21. junija letos.

Zidanškova je v Švici v polfinalu ugnala Belgijko Maryno Zanevsko (193. na lestvici WTA), pred tem pa še Italijanko Lucio Bronzetti (241.) v četrtfinalu, Luksemburžanko Mandy Minella (165.) v drugem ter Rusinjo Marino Melnikovo (182.) v prvem krogu.

»Vesela sem, da mi je uspelo zmagati. Zdaj sem prišla še do tega mejnika. S polfinalom na OP Francije sem si dokazala, da se lahko borim z najboljšimi. Res sem zadovoljna, da sem v Parizu igrala tako dobro. Pokazala sem, da sem lahko med najboljšimi. Na vseh dvobojih ta teden sem dala vse od sebe in tudi danes je bilo tako. Razmere za igro so bile težke, dvoboja nisem začela najboljše. Po zaostanku z 1:5 pa sem dobila tri igre zapored. Počutje je bilo potem boljše. Ves čas sem si govorila, da se moram boriti, da grem po vsako točko. Pri tenisu se lahko vse spremeni v eni točki, zato sem presrečna, da sem našla način za obstanek v dvoboju,« je po osvojenem turnirju WTA povedala Tamara Zidanšek.

Nika Radišić do naslova v dvojicah
V Trbižu te dni poteka profesionalni turnir ITF W25, na katerem sta se vidno izkazali tudi dve slovenski predstavnici. Nika Radišić si je v dvojicah s švedsko soigralko pokorila vso konkurenco, v posamični konkurenci pa je z uvrstitvijo v polfinale nase opozorila Tina Cvetkovič.

Nika Radišić, ki je leta 2019 v Antalyi prišla do za zdaj edinega posamičnega naslova na turnirjih ITF PRO, je v Trbižu še osmič v karieri dvignila pokal za najboljšo v dvojicah. Tokrat je Koprčanka moči združila s Švedinjo Caijso Wildo Hennemann. V posamični konkurenci je Nika izpadla v prvem krogu, prav tako kot Manca Pislak, dlje je uspelo priti Niki Potočnik in Tini Cvetkovič. Prva je obstala v četrtfinalu, Cvetkovičeva je prišla vse do polfinala, tam pa morala priznati premoč romunski nasprotnici.

Po poti Radišićeve tudi Lipovšek Puches
Tri zmage, dve v posamični konkurenci in eno v dvojicah, je v tem tednu na turnirju ITF W25 v Telaviju zabeležila Živa Falkner. Do naslova se je v dvojicah turnirja ITF M15 v Italiji prebil Tomas Lipovšek Puches, šele v finalu mladinskega turnirja ITF J5 v Avstriji pa je klonil Aljaž Kirbiš. Na izjemno močnem turnirju ITF JA v Milanu so se preizkusili Ela Nala Milić, Bor Artnak, Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Najdlje sta prišla Artnak in Dominko, ki sta klonila v drugem krogu, že v kvalifikacijah pa se je pot končala za Nika Mikovića in Mašo Viriant.

785-21-radisic


Nala Kovačič po Otočcu osvojila še Portorož
Predstavnica ŽTK Maribor Nala Kovačič je v poletnih mesecih ujela vrhunsko formo. Po turnirju Tennis Europe U-14, ki je v preteklem tednu potekal na Otočcu, je mlada slovenska igralka zavladala tudi na Obali.

Nala Kovačič je v Portorožu nastopila v vlogi prve nosilke. Potem ko je prvi dve nasprotnici premagala brez izgubljenega niza, se je v tretjem krogu namučila proti Slovakinji Nikol Sevald, a se izkazala v ključnih trenutkih. V polfinalu je po treh nizih strla odpor Moldavijke, ki je v četrtfinalu ustavila nalet Zale Bizjak, v finalu pa za konec na kolena spravila še Italijanko Carolino Gasparini, ki je pred tem v polfinalu v treh nizih ugnala Julijo Bogatin.

Ob Kovačičevi, Bogatinovi in Bizjakovi se je mimo prvih dveh ovir uspelo prebiti še Eli Plošnik, Zali Vnuk in Katarini Stefaniji Mrvar, pri dečkih pa je to kot edinemu od slovenskih predstavnikov uspelo Lasseju Zajcu Gajšku.

785-21-nala kovacic


Sara Kovačević navdušila na prestižnem turnirju
V Dubrovniku je potekal prestižni turnir Dubrovnik DuB Bowl za starostne kategorije U-11 in U-13. V konkurenci mlajših deklic je s svojimi predstavami navdušila Sara Kovačević, ki je bila vse do zadnjega v igri za naslov najboljše v dvojicah.

Sara Kovačević (2010) iz TK Maja Matevžič nase vse bolj opozarja tudi na mednarodnih tekmovanjih. V tem tednu se je udeležila priznanega turnirja Dubrovnik DuB Bowl, na katerem je pred leti s turnirsko zmago navdušila Ela Nala Milić. Kovačevićeva je v skupinskem delu tekmovanja premagala vse tri tekmice in se prepričljivo prebila med najboljših 12. Sarina pot se je nato končala šele v četrtfinalu, kjer ni našla poti mimo ene najperspektivnejših mladih tenisačic na svetu, Tee Kovačević iz Bosne in Hercegovine.

Sara Kovačević se je izkazala tudi z igro v dvojicah, kjer se je skupaj z Britanko Julie Orpchal prebila vse do finala. V boju za naslov je slovensko-britanska naveza morala priznati premoč prvima nosilkama, Tei Kovačević in Sophii Santos.

785-21-kovacevic


Ela Nala Milić v finalu premagala sestro
V nedeljo, 18. julija, se je na igriščih TK Pro Ten zaključil članski pozivni turnir UTR. V konkurenci članic smo spremljali finale sester Milić, ki ga je po preobratu dobila mlajša Ela Nala, pri članih pa je bil najboljši Maj Tomac.

785-21-milic

Značke: zidanšek, tenis, turnirji, wta

Članki iz rubrike