pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 04.06.2021 21:02:04

Zidanškova in Medvedjev v osmini finala, Hercogova in Sabalenka izpadli

Profimedia
V osmini finala Roland Garrosa bo svojo predstavnico, to je Tamara Zidanšek, imela tudi Slovenija. Med najboljših 16 pa se ni uspelo uvrstiti Poloni Hercog in tretji nosilki, Belorusinji Ariani Sabalenka. V moškem delu si je svoj prvi nastop v osmini finala odprtega prvenstva Francije zagotovil drugi igralec sveta, Rus Danil Medvedjev.

V ženskem delu turnirja je za velik slovenski uspeh poskrbela Tamara Zidanšek, ki se je po zmagi proti Čehinji Katerini Siniakovi z 0:6, 7:6 (5), 6:2 prvič v karieri prebila v osmino finala turnirja za grand slam. Tam se bo pomerila z Romunko Sorano Cirsteo, ki je v 3. krogu v dveh nizih izločila Rusinjo Darjo Kasatkino.

Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v 4. krog enega od turnirjev za grand slam.

Proti Čehinji Marketi Vondroušovi pa je bila neuspešna druga Slovenka v 3. krogu, Polona Hercog, ki je tekmici morala priznati premoč s 3:6 in 3:6. Neuspešna je bila tudi tretja igralka sveta Sabalenka, ki je s 6:4, 0:6 in 6:0 izgubila proti Rusinji Anastaziji Pavljučenko. Na turnirju tako ni več nobene od prvih treh nosilk, potem ko je Avstralka Ashleigh Barty zaradi poškodbe predala dvoboj 2. kroga, Japonka Naomi Osaka pa je zapustila turnir v Parizu, ker ni želela opraviti medijskih obveznosti.

Je bila pa v svojem dvoboju uspešna 39-letna Američanka Serena Williams, ki je s 6:4 in 6:4 izločila rojakinjo Danielle Collins. Williamsova v Parizu lovi svojo 24. zmago na turnirjih za grand slam.



V moškem delu turnirja se je Danil Medvedjev, drugi igralec sveta, prvič v karieri prebil v osmino finala pariškega turnirja. V 3. krogu je brez težav s 6:4, 6:2 in 6:4 premagal Američana Reillyja Opelko. Petindvajsetletnika v nadaljevanju čaka obračun proti Čilencu Cristianu Garinu, ki je po štirih nizih izločil Američana Marcosa Girona.

Med 16 najboljših teniških igralcev letošnjega odprtega prvenstva Francije se je v moški konkurenci prebil tudi Japonec Kei Nishikori, ki je proti Henriju Laaksonenu dobil prvi niz s 7:5, potem pa je Švicar dvoboj zaradi poškodbe noge predal. V osmini finala se bo 31-letnik pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevem, ki ni imel težav s Srbom Laslom Đerejem. Šesti nosilec je za zmago potreboval tri nize.

Je pa danes, ko je v Parizu tudi deževalo in so morali za kratek čas prekiniti dvoboje, izpadel 27. nosilec turnirja Italijan Fabio Fognini. S 3:0 v nizih ga je izločil Argentinec Federico Delbonis.

V soboto bodo slovenske teniške igralke znova na delu, in sicer se bodo merile v 2. krogu ženskih dvojic. Polona Hercog se bo v paru z Japonko Misaki Doi udarila s tajvansko navezo Hao-Ching Chan/Latisha Chan. V slovensko obarvanem paru pa se bosta Zidanškova in Nizozemka Arantxa Rus pomerili s slovensko-hrvaško navezo Andreja Klepač/Darija Jurak.

Značke: tenis, francija

Članki iz rubrike