navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

hudournik fekalije žusterna Svet24.si

Hude kritike: Se po Kopru širi ljubljanski smrad?

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

zobozdravnik Svet24.si

Kaos v zobozdravstvu na Celjskem prazni denarnice ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

ženska voda Dobra karma

Kaj obdobje Raka do 22. julija prinaša 12 ...

Gregor Čeglaj, Klemen Bunderla Njena.si

Radio Aktual pripravil presenečenje za Sanjskega ...

(sm)
(sm)
0 04.06.2021 10:23:36

Sosedski derbi brez zmagovalca

Erik Čeh na tekmi s Hrvaško
BZS
Sredin pripravljalni obračun moških reprezentanc Slovenije in Hrvaške v Ljubljani se je razpletel s prijateljskim remijem 13:13.

Sredin pripravljalni obračun moških reprezentanc Slovenije in Hrvaške v Ljubljani se je razpletel s prijateljskim remijem 13:13. Sobota in nedelja prinašata odločitve o polfinalnih parih zaključnega turnirja moške superlige ter zmagovalcih v 1. in 2. balinarski ligi.

Po skoraj letu in pol mednarodnega mrtvila se je moška članska balinarska reprezentanca v sredo popoldne ponovno preizkusila proti tekmecem iz tujine. Na povabilo Balinarske zveze Slovenije se je odzvala Hrvaška, ki je v slovensko prestolnico pripeljala trenutno najmočnejšo zasedbo, zato je bil sosedski derbi na izredno visoki kakovostni ravni.

Janžič z osmerico proti Hrvatom

Slovenski selektor Davor Janžič in pomočnik Bojan Berčič sta za nastop izbrala naslednjo osmerico: Anže Petrič (BRB Ivrea, Italija), Martin Zdauc (Ilirska Bistrica), Gregor Sever (Agrochem Hrast Kobjeglava), Jure Kozjek (La Perosina, Italija), Dejan Tonejc (Noventa, Italija), Tadej Premru (Trata Škofja Loka), Žan Sodec (Loanese, Italija) in Erik Čeh (Agrochem Hrast Kobjeglava). Hrvaška, ki jo vodi selektor Jura Maglić, je v Ljubljano prišla v naslednji postavi: Marin Ćubela, Pero Ćubela, Ante Grančić, Marino Milićević (vsi BK Biston), Bruno Kraljić (BK Istra Poreč), Joško Buterin (BK Vargon), Petar Barlian (BK Pula).

Odlični "brzinci"

Celoten dvoboj je bil zelo izenačen. Slovenci so prve klasične igre zaključili z vodstvom 5:3, Hrvati pa so nato izenačili z izjemnim nastopom v štafetnem zbijanju. V natančnem in hitrostnem zbijanju sta si izbrani vrsti razdelili točke, še posebej pa velja izpostaviti 47 točk Petriča in Kraljića v "brzincu", v katerem si pohvale za svoj nastop zasluži tudi Zdauc z le enim zadetkom manj.

Na koncu prijateljski remi

Pred zadnjim delom tekme je bil rezultat izenačen na 9:9, za nekaj trenutkov pa sta tehtnico na slovensko stran ponovno nagnila Čeh in Sever s hitro zmago v igri dvojic. A so naši južni sosedje odločno odgovorili, tako da je Tonejc z zmago v igri posamezno Sloveniji priboril zgolj končni remi.

"Tekma je potekala v pravem prijateljskem vzdušju in takšen je bil tudi končni rezultat. S hitrostnimi disciplinami sem zelo zadovoljen, saj sta Petrič in Zdauc dosegla super rezultate. Slabše nam je šlo v natančnem zbijanju, klasične igre pa so fantje odigrali v skladu s pričakovanji," je dogajanje pokomentiral slovenski selektor Janžič. Podobnega mnenja je bil tudi njegov hrvaški kolega Maglić: "Po dolgem premoru je najbolj pomembno, da smo se lahko ponovno pomerili na mednarodnem prizorišču. Videli smo nekaj zelo dobrih predstav, tako da so gledalci lahko uživali. Veselim se novih podobnih tekem." 

Slovenija – Hrvaška 13:13

Dvojica: Tonejc, Premru – Buterin, Barlian 6:5
Dvojica: Čeh, Sodec – M. Ćubela, Grančić 11:6
Posamezno: Sever – P. Ćubela 4:10
Posamezno: Kozjek – Miličević 8:8
Štafetno zbijanje: Zdauc, Petrič – Miličević, Kraljić 54:57
Natančno zbijanje: Premru – Ćubela 5:12
Natančno zbijanje: Sever – Buterin 10:8
Hitrostno zbijanje: Petrič – Miličević 47:41
Hitrostno zbijanje: Zdauc – Kraljić 46:47
Dvojica: Sever, Čeh – Buterin, Grančić 13:1
Dvojica: Kozjek, Sodec – P. Ćubela, Miličević 9:13
Posamezno: Premru – Barlian 3:13
Posamezno: Tonejc – M. Ćubela 10:6

Odločitev o polfinalnih parih

V nedeljo popoldne bodo dokončno znani polfinalni pari zaključnega turnirja moške superlige, ki ga bo 12. in 13. junija gostila Postojna. Že zdaj je jasno, da bodo v mestu pod Sovičem zagotovo nastopili Agrochem Hrast Kobjeglava, Marjetica Koper in Velenje Premogovnik, medtem ko je favorit za četrto polfinalno vozovnico sežanska Skala, ki v dveh obračunih proti Velenjčanom potrebuje zgolj točko.

Zaključujejo tudi nižjeligaši

Do prihodnje nedelje bodo tekmovanje za sezono 2020/21 zaključili tudi klubi v prvi in drugi ligi. Zaradi daljše prekinitve bodo odigrani zgolj preostali obračuni jesenskega dela prvenstva, iz lig pa ne izpade nobeno moštvo. Med prvoligaši bodo na prvem mestu sezono zaključili Mengšani, ki imajo s tem pravico napredovanja med elito, medtem ko v drugih ligah najbolje kaže Kozleku na zahodu ter Tržiču na vzhodu.

Članki iz rubrike