zvezdana mlakar Dobra karma

Razkrita velika skrivnost Zvezdane Mlakar

Joe Biden in Major Svet24.si

Biden si je med igro s psom poškodoval nogo. To ...

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

sneg Svet24.si

Snežinka bo dva dni glavna med vremenskimi ...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

suspect 208 Odkrito.si

Sinovi rockerskih legend ustanovili skupino

Withcar FB_black friday_x_popravki Njena.si

Pozor, BLACK FRIDAY tudi do -40%! Primerno samo za...

tu
tu
2 21.11.2020 21:47:07

KRIMINAL! Prirejala dvoboje, da bi PREŽIVELA ali za STAVNIŠKO MAFIJO?

Teniška igralka, ki so ji dokazali, da je prirejala dvoboje na katerih je igrala, je dobila doživljenjsko prepoved igranja.

Bolgarsko teniško igralko Aleksandrino Najdenovo je Enota za teniško integriteto (TIU) kaznovala z doživljenjsko prepovedjo igranja tenisa, so sporočili v izjavi za javnost. Osemindvajsetletnica je bila po besedah TIU med letoma 2015 in 2019 udeležena v nameščanje kar 12 izidov. Kazen je še strožja, ker Bolgarka ni ustrezno sodelovala pri preiskavi.
Richard McLaren, protikorupcijski uradnik, odgovoren za zaslišanje Bolgarke, je skupaj ugotovil 13 kršitev teniškega pravilnika. Poleg dosmrtne kazni je 28-letnica, ki je bila najvišje na lestvici WTA na 218. mestu, prejela še denarno kazen v višini 126.400 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Enota za teniško integriteto je bila ustanovljena leta 2008 na pobudo odbora za turnirje velike četverice, Mednarodne teniške zveze ITF ter moškega (ATP) in ženskega teniškega združenja (WTA), da bi odkrila in se spopadla z nepravilnostmi v tenisu.


Od 1. januarja 2021 bo enota postala neodvisna organizacija in se preimenovala v Mednarodno agencijo za teniško integriteto.

Članki iz rubrike