Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

severina novinarska konferenca ljubljana Svet24.si

Je Severina spet zaljubljena? V igri tokrat mladi ...

krek zlatko3 Reporter.si

Zlatko spet razsajal: kot "novinar" na ulici lovil...

bojana beovic-STA Svet24.si

Sproščanje ukrepov? Slabo kaže. Predlagali bodo...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

golob1 Njena.si

Pisatelj Tadej Golob imel zlomljena vsa vratna ...

Jernej Kuntner Njena.si

Borisov zabaven sprehod po zakulisju Najinih ...

tu
tu
2 21.11.2020 21:47:07

KRIMINAL! Prirejala dvoboje, da bi PREŽIVELA ali za STAVNIŠKO MAFIJO?

Teniška igralka, ki so ji dokazali, da je prirejala dvoboje na katerih je igrala, je dobila doživljenjsko prepoved igranja.

Bolgarsko teniško igralko Aleksandrino Najdenovo je Enota za teniško integriteto (TIU) kaznovala z doživljenjsko prepovedjo igranja tenisa, so sporočili v izjavi za javnost. Osemindvajsetletnica je bila po besedah TIU med letoma 2015 in 2019 udeležena v nameščanje kar 12 izidov. Kazen je še strožja, ker Bolgarka ni ustrezno sodelovala pri preiskavi.
Richard McLaren, protikorupcijski uradnik, odgovoren za zaslišanje Bolgarke, je skupaj ugotovil 13 kršitev teniškega pravilnika. Poleg dosmrtne kazni je 28-letnica, ki je bila najvišje na lestvici WTA na 218. mestu, prejela še denarno kazen v višini 126.400 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Enota za teniško integriteto je bila ustanovljena leta 2008 na pobudo odbora za turnirje velike četverice, Mednarodne teniške zveze ITF ter moškega (ATP) in ženskega teniškega združenja (WTA), da bi odkrila in se spopadla z nepravilnostmi v tenisu.


Od 1. januarja 2021 bo enota postala neodvisna organizacija in se preimenovala v Mednarodno agencijo za teniško integriteto.

Članki iz rubrike