ana-tavčar-pirkovič Dobra karma

Na najbolj žaljive kritike televizijska ...

Ellen Page- foto 1 Svet24.si

Hollywoodske zvezdnice Ellen Page ni več

urban vertacnik pl Reporter.si

Zastopal je udbovca Gorenca in ministra ...

sneg, sneženje, ljubljana Svet24.si

Meteorologi napovedujejo obilno snežno pošiljko,...

janša Necenzurirano

Kaj je skrivnostni Grk počel pri Janši

Lazo Goluža in Kvizko Odkrito.si

Umrl je oče "Kvizkoteke"

Tadej Dejvi Hrušovar. Odkrito.si

Na respiratorju in v komi tudi slovenska glasbena ...

tu
tu
2 21.11.2020 21:47:07

KRIMINAL! Prirejala dvoboje, da bi PREŽIVELA ali za STAVNIŠKO MAFIJO?

Teniška igralka, ki so ji dokazali, da je prirejala dvoboje na katerih je igrala, je dobila doživljenjsko prepoved igranja.

Bolgarsko teniško igralko Aleksandrino Najdenovo je Enota za teniško integriteto (TIU) kaznovala z doživljenjsko prepovedjo igranja tenisa, so sporočili v izjavi za javnost. Osemindvajsetletnica je bila po besedah TIU med letoma 2015 in 2019 udeležena v nameščanje kar 12 izidov. Kazen je še strožja, ker Bolgarka ni ustrezno sodelovala pri preiskavi.
Richard McLaren, protikorupcijski uradnik, odgovoren za zaslišanje Bolgarke, je skupaj ugotovil 13 kršitev teniškega pravilnika. Poleg dosmrtne kazni je 28-letnica, ki je bila najvišje na lestvici WTA na 218. mestu, prejela še denarno kazen v višini 126.400 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
Enota za teniško integriteto je bila ustanovljena leta 2008 na pobudo odbora za turnirje velike četverice, Mednarodne teniške zveze ITF ter moškega (ATP) in ženskega teniškega združenja (WTA), da bi odkrila in se spopadla z nepravilnostmi v tenisu.


Od 1. januarja 2021 bo enota postala neodvisna organizacija in se preimenovala v Mednarodno agencijo za teniško integriteto.

Članki iz rubrike