Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

stockholm, 70-letnica Svet24.si

Preobrat v primeru domnevnega stanovanja groze

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Mosad, Mossad, Svet24.si

Atentati, ugrabitve in vohunjenje - izraelski ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

Robert Waltl Odkrito.si

Čokolade svetega Miklavža

V imenu ljudstva Njena.si

Umrl dedek igralke Ajde Smrekar

sta
sta
0 18.11.2020 10:09:52

OP Avstralije pod vprašajem? Težave s koronavirusom v Avstraliji!

Nove okužbe v Južni Avstraliji bi utegnile pustiti posledice za začetek teniške sezone 2021, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Pri avstralski teniški zvezi so razmišljali o izvedbi pripravljalnih turnirjev v zvezni državi Viktoriji, ta meji na Južno Avstralijo, a je po zadnjih informacijah AFP prvi del sezone ogrožen.

Zveza je v luči strogih avstralskih ukrepov v boju z novim koronavirusom dejala, da se spoprijemajo z vse večjimi izzivi glede prihoda teniških igralcev in igralk v državo.

Sprva predvideni decembrski prihodi v Avstralijo so zdaj pod vprašajem, je zveza ATP sporočila svojim igralcem. To pa bi lahko imelo posledice na začetek teniškega koledarja v januarju in februarju. Posebej na izvedbo pokala ATP in pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije v Melbournu.

Ti bi morali sicer v začetku januarja potekati v Sydneyju, Brisbanu, Perthu, Hobartu, Adelajdi in Canberri, a so jih zaradi izogibanja prehajanja mej znotraj države želeli prestaviti v zvezno državo Viktorijo.

"V pogovorih s teniško zvezo Avstralije smo bili obveščeni, da so pri izvedbi prvotnega načrta in prihoda v Avstralijo sredi decembra nastale težave," so sporočili iz ATP.Dodali so, da razumejo položaj v zvezi s predvidenim začetkom in da bodo še naprej iskali rešitve za kar najboljšo izvedbo koledarja za sezono 2021.

Avstralija ima v veljavi stroge ukrepe za tiste, ki prihajajo v državo. Sprva je predvidena dva tedna dolga karantena, ob čemer ni jasno, ali bi lahko teniški igralci in igralke sploh trenirali na turnirskih kompleksih.

Obenem v vsaki posamezni zvezni državi sprejemajo lastne ukrepe. Premier Viktorije Dan Andrews je dejal, da glede teniških turnirjev ni še nič odločeno. Še posebej zaradi nenadnega povečanja števila primerov novega koronavirusa v Južni Avstraliji.

Tam so uvedli popolno šestdnevno zaprtje meja, Viktorija pa je kot sosednja zvezna država šele v zadnjih dneh končala obdobje kar 112 dni, ko so morali prebivalci ostati doma, zaradi česar je Andrews še naprej skeptičen glede izvedbe pripravljalnih teniških turnirjev.

Članki iz rubrike