902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

sta
sta
0 03.10.2020 15:44:52

PRVI izpadi favoritov! V Parizu slovo ne enega ampak kar dveh nosilcev!

Profimedia
Na odprtem prvenstvu Francije v tenisu sta se poslovila sedmi in deseti nosilec. Nemški kvalifikant Daniel Altmaier je ukanil sedmopostavljenega Italijana Mattea Berrettinija s 6:2, 7:6 (5) in 6:4, od desetega nosilca, Španca Roberta Bautiste Aguta, pa je bil boljši njegov rojak Pablo Carreno-Busta, ki je zmagal s 6:4, 6:3, 5:7 in 6:4.

V osmino finala se je prebil tudi Rus Andrej Rubljov, ki je zanesljivo premagal Kevina Andersona iz Južnoafriške republike. Trinajsti nosilec turnirja z nagradnim skladom 38,41 milijona evrov je slavil s 6:3, 6:2 in 6:3.

Rubljov se bo osmini finala pomeril z Madžarom Martonom Fucsovicsem, ki je danes ukanil Brazilca Thiaga Monteiro s 7:5, 6:1 in 6:3, 22-letni Daniel Altmaier pa s sedem let starejšim Špancem Pablom Carreno-Busto.



Med 16 najboljših igralk v Roland Garrosu sta se v ženski konkurenci prebili četrtopostavljena Američanka Sofia Kenin in Kitajka Shuai Zhang. Keninova je bila boljša od Romunke Irine Bara s 6:2 in 6:0, Zhangova pa je na kolena položila Francozinjo Claro Burel s 7:6 (2) in 7:5. Burelova je v drugem krogu izločila Slovenko Kajo Juvan.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene pravkar igra dvoboj tretjega kroga proti petemu nosilcu, Grku Stefanosu Tsitsipasu, prvopostavljeni Srb Novak Đoković pa se bo v poznih popoldanskih urah za preboj v osmino finala pomeril s Kolumbijcem Danielom Elahijem Galanom.

Značke: roland-garos, tenis

Članki iz rubrike