Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tu
tu
8 30.09.2020 08:34:53

SRAMOTNI očitki Nemcev! Slovenko poniževali, po porazu njihove zvezdnice zapisali, da je NIČLA in ...

Profimedia
Kot kaže, je Nemce zelo prizadel poraz njihove najboljše igralke Angelique Kerber proti Kaji Juvan. Ni znano, ali jih bolj boli slaba igra Kerberjeve, to, da je njihov ženski tenis slab, ali morda to, da jih je v koš spravila najstnica iz Ljubljane.

"Izpad v prvem krogu. Blamaža Kerberjeve v Parizu," je bil naslov v nemškem Bildu, nato pa so nadaljevali: "Angelique Kerber in tenis na pesku, to pač ne spada v isti stavek." Privoščili so si tudi zapis, ki je bil do Juvanove nespoštljiv, če ne kar žaljiv: "V prvem krogu OP Francije se je trikratna zmagovalka grand slamov osmešila proti ničli Kaji Juvan in s 3:6, 3:6 letela ven." Res je Kaja v tem trenutku 103. na lestvici WTA, toda ničla (angl. nobody) zagotovo ni, saj je v dozdajšnji kratki članski karieri že premagala nekaj nasprotnic zvenečega imena (Venus Williams, Marketa Vondroušova, Lauren Davis ...).

V nadaljevanju so se pri Bildu bolj posvetili hladnemu vremenu in dolgemu čakanju na dvoboj, ki naj bi zmotilo Kerberjevo. Ta od začetka dvoboja ni našla svojega ritma, saj ji je 103. igralka na svetu ves čas z napadalno igro preprečevala, da bi pokazala svoje kvalitete. "Nisem mogla najti svojega ritma. Nisem se mogla dobro gibati. Kaja je predvsem na začetku dvoboja igrala zelo dobro. Ne iščem opravičila za poraz, saj tega ne počnem, zagotovo pa se ni bilo lahko desetkrat ogrevati. Toda enake težave sva imeli obe," so citirali Kerberjevo. Potem so pri Bildu zapisali še izjavo komentatorke na Eurosportu, nekdanje nemške igralke Barbare Rittner: "Malo sem bila šokirana, da je Angie izgubila tako zlahka. Vedeli smo, da bo prvi dvoboj proti najstnici, ki ni imela ničesar izgubiti, težak, toda to ... Kerberjeva je bila povsem brez ideje, kako igrati, brez vsakega načrta."

Članki iz rubrike