Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.09.2020 22:37:05

Hercogova zanesljivo v drugi krog

Profimedia
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je zanesljivo prebila v drugi krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. S 6:4, 6:2 je bila po uri in 29 minutah boljša od Francozinje Diane Parry, ki na lestvici WTA zaseda 305. mesto in je za tretji grand slam sezone prejela povabilo organizatorja.

Devetindvajsetletna Mariborčanka in 18-letnica iz Nice sta se prvič pomerili med seboj, izkušenejša tenisačica pa se je od začetka nekoliko lovila proti tekmici, ki je ni poznala. Francoska najstnica je v prvem nizu hitro prišla do odvzema servisa in vodstva z 2:0, Hercogova pa je nato zaigrala bolje in si prvi niz zagotovila po odločilnem "breaku" v deveti igri.


V drugem nizu sta bili tekmici izenačeni do izida 2:2, v peti in sedmi igri pa je 47. igralka sveta odvzela začetna udarca Francozinji in dvoboj zanesljivo pripeljala do konca.

V drugem krogu bo Hercogova, ki je v Parizu najdlje prišla do tretjega kroga v letih 2010 in 2019, igrala z boljšo iz obračuna med 31. nosilko, Poljakinjo Magdo Linette in Kanadčanko Leylah Annie Fernandez.

Značke: tenis, wta, francija

Članki iz rubrike