Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 27.08.2020 20:07:31

Bedene v prvem krogu OP ZDA s Fincem, Juvanova z domačinko

Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bo v prvem krogu odprtega teniškega prvenstva ZDA v tenisu, ki se bo 31. avgusta začelo v New Yorku, igral proti Emilu Ruusuvuoriju, stotemu igralcu svetovne lestvice iz Finske. Kaja Juvan, druga slovenska predstavnica na turnirju posameznikov in posameznic, bo igrala z Usue Maitane Arconado iz ZDA.

Pred 53,4 milijona ameriških dolarjev vrednem grand slamu je 19-letna Juvanova na 112. mestu svetovne lestvice WTA, Arconadova pa je na 140. mestu.

Juvanova je pred dvema letoma osvojila zlato na olimpijskih igrah mladih v posamični konkurenci in med dvojicami. Naslednje leto se je uvrstila v drugi krog velikega slama v Wimbledonu, kjer jo je po treh nizih ugnala pozneje poražena finalistka in ameriška zvezdnica Serena Williams.

V začetku letošnjega avgusta se Juvanovi ni uspelo še drugi teden zaporedoma prebiti skozi kvalifikacije turnirja WTA. V Palermu je preskočila vse tri ovire in zmagala tudi v prvem krogu glavnega turnirja, v Pragi pa je pokleknila na drugi stopnički kvalifikacij.


Enaintridesetletni Bedene, ki na lestvici ATP zaseda 61. mesto, je v dobri formi. Ljubljančan je 25. avgusta izpadel v tretjem krogu serije masters Cincinnati, ki poteka v New Yorku.

Po uri in devetih minutah igre ga je v boju za četrtfinale 4,2 milijona dolarjev vrednega turnirja s 6:3 in 6:3 premagal Rus Danil Medvedjev, peti igralec svetovne lestvice. Bedene je tako klonil po štirih zmagah na turnirju. Po dveh slavjih v kvalifikacijah in na glavnem turnirju.

Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta, se bo na odprtem prvenstvu ZDA pomeril z Damirjem Džumhurjem iz Bosne in Hercegovine. Drugi nosilec je tretji s svetovne lestvice, Avstrijec Dominic Thiem, ki bo uvodoma prekrižal lopar s Špancem Jaumejem Munarjem.

Na turnirju igralk je prvopostavljena Čehinja Karolina Pliškova, tretja na lestvici WTA, njena prva tekmica bo Ukrajinka Angelina Kalinina. Mesto za Čehinjo je na WTA Sofia Kenin, Američanka se bo uvodoma pomerila z Belgijko Yanino Wickmayer.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike