hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tu
tu
0 14.04.2020 13:48:00

Federerjev krvnik RAZKRIL, koliko denarja so mu ponudili, če IZGUBI dvoboj v Melbournu

Profimedia
Stavniška mafija skuša čim bolj obvladovati šport ter bogatiti na ta račun. Na dan tako prihaja vse več primerov tovrstnih kriminalnih dejanj.

Ukrajinski teniški igralec Sergij Stahovski, pred desetimi leti številka 31 na svetu, je nedavno v intervjuju priznal, da je imel na mizi 100 tisoč ameriških dolarjev za namerni poraz v 1. krogu Odprtega prvenstva Avstralije. Bilo je leta 2009, danes 34-letni Stahovski pa je igral s Francozom Arnaudom Clementom.

"Na koncu sem res izgubil dvoboj, čeprav sem vodil z 2:1 v setih. Če bi ob odhodu iz igrišča zagledal tega človeka, ki je stal za vsem tem, bi ga udaril z loparjem," je razlagal Stahovski, ko se je spominjal dogodkov izpred enajstih let.


Primer je predal pristojnim organom - tako imenovani enoti za integriteto tenisa. "Vprašali so me, kdo je ta človek. Jaz pa sem jim odgovoril: 'Ali lahko obvarujete mojo družino? To so namreč zelo nevarni ljudje, moja družina pa je v Ukrajini.' Rekli so mi, da mi ne morejo nič zagotoviti."

Teniški igralec, ki je na najnovejši ATP lestvici na 169. mestu, je svoj vrhunec dosegel leta 2013 v Wimbledonu, ko je v 2. krogu zaustavil pohod Rogerja Federerja - prekinil je njegovo serijo 36 zaporednih uvrstitev v četrtfinale na turnirjih za grand slam.

Stahovski je leta 2017 osvojil Odprto prvenstvo Slovenije v Portorožu. V polfinalu je odpravil Grka Stefanosa Cicipasa, v finalu pa Italijana Mattea Berrettinija.

Značke: tenis, mafia, stave

Članki iz rubrike