Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.07.2019 19:39:41

FEDERER že pri ŠTEVILKI 100! In zdaj spet z NJIM!

Reuters
Velika trojica svetovnega tenisa tudi v četrtfinalu turnirja v Wimbledonu ni dovolila presenečenj.

Branilec naslova in prvi nosilec Srb Novak Đoković je gladko ugnal Belgijca Davida Goffina, Švicar Roger Federer je Japoncu Keiju Nishikoriju prepustil le en niz, Španec Rafael Nadal pa proti Američanu Samu Querreyju prav tako ni imel večjih težav.

Kot četrti se je v polfinale uvrstil Španec Roberto Bautista Agut, ugnal je Argentinca Guida Pello. Španec se bo v polfinalu meril z Đokovićem, v poslastici in teniški klasiki pa se bosta merila Nadal in Federer, v polfinalu Pariza pred nekaj tedni je bil boljši Nadal.

Đoković, prvi igralec sveta, se je z lahkoto uvrstil v polfinale, potem ko je s 6:4, 6:0 in 6:2 premagal Belgijca Davida Goffina, 21. nosilca. Za štirikratnega zmagovalca turnirja je bila to jubilejna, 70. zmaga v Wimbledonu, v polfinale pa se je na "sveti travi" uvrstil že devetič. Skupno ima na turnirjih za grand slam že 36 uvrstitev v polfinale.

"Zmagal sem v treh nizih in res igram dobro že celoten turnir. To je točno to, kar sem si želel in upam, da se bo to nadaljevalo tudi v polfinalu," je dejal Đoković, ki lovi svoj 16. naslov na grand slamih. Tokrat je dvoboj proti Goffinu slabo začel, pri izidu 3:4 je bil v zaostanku "breaka", toda nato nanizal deset zaporednih iger, tako da je Belgijec kmalu izgubil upanje za presenečenje.

Bautista Agut, ki je bil do obračunu s Pello edini brez izgubljenega niza, je doslej na turnirjih velike četverice najdlje prišel do četrtfinala, in sicer letos v Avstraliji, je pa v tej sezoni Đokovića že dvakrat premagal - v Katarju in Miamiju. "To ne pomeni ničesar. Na travi ga bo težko premagati, vsekakor pa tudi jaz igram dobro, tako da upanje je," meni Španec.

Federer je prišel do jubilejne, 100. zmage, na enem izmed štirih velikih turnirjev to ni uspelo še nikomur. V četrtfinalu je s 4:6, 6:1, 6:4 in 6:4 premagal Japonca Nishikorija in se uvrstil v svoj 13. polfinale na tem turnirju in 45. polfinale na turnirjih za grand slam. Sedemintridesetletni Švicar je postal najstarejši polfinalist največjih turnirjev po letu 1991 in Američanu Jimmyju Connorsu, ki je igral polfinale turnirja v New Yorku.



"Ni bilo lahko. V prvem nizu je Kei odlično vračal servise, dosegel nekaj odličnih točk. Nisem imel možnosti, reči pa so se obrnile na začetku drugega niza. Zame je bilo zelo pomembno, da sem mu hitro odvzel servis. Tudi v preostalih dveh nizih sem se moral zelo potruditi, Nishikori je igral zelo dobro. Da sem dobil 100. tekmo tu, nisem imel v glavi, na to me je spomnil šele navijač," je bil po dvoboj dobro razpoložen Federer.

V polfinalu se bo pomeril z Nadalom, njun medsebojni obračun bo prvi v Wimbledonu po letu 2008, ko je po petih nizih zmagal Nadal. Španec je proti Američanu Samu Querreyju imel nekaj težav le v prvem nizu. Sicer mu je hitro odvzel servis - do dvoboja z Nadalom je Američan izgubil le eno igro na svoj začetni udarec, a mu je ta vrnil in izenačil na 5:5. Toda Španec je prišel do "rebreaka", nato pa še dobil še dolgo igro na svoj servis, reševal se je z asi, s tem pa povedel z 1:0. V preostalih dveh nizih težav ni imel. "Midva se dobro poznava. Rad igram proti njemu, še posebno tu. Toda ne bom gledal, kdo je nasproti mene, dvoboj bom vzel kot vsakega drugega," napoveduje Federer.


Izidi:
Novak Đoković (Srb/1) - David Goffin (Bel/21) 6:4, 6:0, 6:2;
Roberto Bautista Agut (Špa/23) - Guido Pella (Arg/26) 7:5, 6:4, 3:6, 6:3;
Roger Federer (Švi/2) - Kei Nishikori (Jap/8) 4:6, 6:1, 6:4, 6:4.
Rafael Nadal (Špa/3) - Sam Querrey (ZDA) 7:5, 6:2, 6:2

Značke: tenis, atp, djoković

Članki iz rubrike