Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 05.07.2019 21:21:25

JOJ, PREJOJ! Ste videli tole? Hercogova je imela 15-letnico na kolenih, potem pa je sledil razpad sistema

Profimedia
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je turnir za grand slam v Wimbledonu končala v tretjem krogu.

Gauffovo v osmini finala čaka nekdanja prva igralka sveta, sicer pa sedma nosilka Wimbledona, Romunka Simona Halep.

Osemindvajsetletna Mariborčanka je bila danes na poti do največjega uspeha na turnirjih za veliki slam, saj v osmini finala na njih še ni igrala. Pred tem je Hercogova v prvem krogu premagala Slovakinjo Viktorijo Kužmovo in v drugem 17. nosilko, Američanko Madison Keys.

Njena današnja tekmica Gauffova je veliko presenečenje letošnjega turnirja. Dobila je povabilo prirediteljev za kvalifikacije, v njih pa trikrat zmagala za preboj v glavni del turnirja, kar ji je uspelo kot najmlajši v zgodovini. V prvem krogu je nato izločila petkratno prvakinjo Wimbledona in rojakinjo Venus Williams, v drugem krogu pa Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.

Gauffova je obračun proti Hercogovi začela pogumno. Na svoj servis je dobila prve tri igre, tako kot tudi Štajerka. Hercogovi je v sedmi igri uspel brejk, v naslednji pa je prednost povečala na 5:3. Mladi Američanki so se zatresle roke in po treh dvojnih napakah v eni igri, je Hercogova povedla s 6:3 in osvojila prvi niz.

Dobro igro je Slovenka nadaljevala tudi v drugem nizu. Nizala je natančne in raznovrstne udarce in povsem razorožila tekmico. Hitro je povedla s 3:0 in zdelo se je, da je Gauffova v izgubljenem položaju.

Američanka se ni predala, vztrajno je osvajala točke in izkoriščala napake tekmice ter izenačila na 5:5. V enajsti igri je Hercogova znova zaigrala bolje in po dveh "mojstrsko" doseženih točkah povedla s 6:5, vendar tudi to ni vrglo iz tira Gauffove, ki je dobila dvanajsto igro in izsilila podaljšano igro.

Gauffova je nadaljevala v svojem ritmu in navkljub slabšemu začetku "tie breaka" na koncu pokazala, iz kakšnega testa je, ter izenačila na 1:1 v nizih. Američanka se je s ponosom potolkla po prsih, Slovenka pa je vzela zdravniški odmor.

Tretji niz je bolje začela Gauffova in hitro povedla s 4:1. Hercogova se je vrnila iz težav s tremi osvojenimi igrami, njen niz je na svoj servis prekinila Američanka. Mariborčanka je servirala za obstanek v nizu, hodila po robu, a se izvlekla in izenačila na 5:5. Enajsto igro tretjega niza je osvojila Gauffova in spet postavila tekmico v težek položaj, saj je servirala za nov podaljšan niz. A tokrat ni uspela, mladi Američanki je morala športno seči v roko.

"Vesela sem, da je konec. Polona je igrala neverjetno. Prvič sem nastopila na osrednjem igrišču. Ves dvoboj sem se zavedala, da se lahko vrnem v igro, ne glede na izid. Iskala sem priložnosti za svoje udarce. Ljudje na tribunah so bil neverjetni. Tudi ko sem bila v slabem položaju, so navijali zame. Hvala vsem, ki so verjeli vame. Zaenkrat ne bom razmišljala o naslednjem dvoboju," so bile prve besede Gauffove.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike