ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.07.2019 19:56:50

Đoković brez težav v 2. krog, osip nosilcev

Prvi teniški igralec sveta, Srb Novak Đoković, je uvodni dan tretjega turnirja za grand slam v sezoni v Wimbledonu svojo nalogo opravil po pričakovanjih in se brez večjih težav prebil v 2. krog. Je bil pa prvi krog usoden za kar nekaj najvišje postavljenih igralcev in igralk, vključno z drugo nosilko, Japonko Naomi Osaka.

Đoković, ki lovi svoj 16. nalov na turnirjih velike četverice, je 57. igralca sveta, Nemca Philippa Kohlschreiberja, ugnal s 6:3, 7:5 in 6:3. Đokovićev začetek sicer ni bil najbolj prepričljiv oziroma odločen, mogoče tudi zaradi dejstva, da ga je prav Kohlschreiber ugnal marca v Indian Wellsu.

Njegov boj si je ogledal tudi nekdanji hrvaški teniški as Goran Ivanišević, ki ga je kar nekoliko presenetljivo Đoković povabil v svoj trenerski štab. "Goran mi je bil vedno za zgled. Ko je tukaj zmagal leta 2001, sem bil del tega, saj je treniral v Nemčiji v isti bazi kot jaz, ko sem bil star 13 ali 14 let. Čutil sem, kot da sem tudi jaz pripomogel nekaj k tisti zmagi," se je malce pošalil Đoković in dodal, da sta z Ivaniševićem dolgoletna prijatelja.

V naslednjem krogu 32-letnega Đokovića, zmagovalca zadnjih treh turnirjev za grand slam, čaka Američan Denis Kudla, 111. igralec na lestvici ATP.

V 2. krog se je prebil tudi četrti nosilec, Južnoafričan Kevin Anderson. Lanski finalist je v uvodnem dvoboju premagal Francoza Pierre-Huguesa Herberta s 6:3, 6:4 in 6:2. Rus Karen Hačanov, deseti nosilec, pa se je v 2. krogu uvrstil po zmagi nad Južnokorejcem Woo Kwon Soonom s 7:6 (6), 6:4, 4:6 in 7:5.



Zato pa sta tekmovanje končala šesti in sedmi nosilec. Nemec Alexander Zverev je izgubil proti Čehi Jiriju Veselyu s 6:4, 3:6, 2:6 in 5:7, Grk Stefanos Cicipas pa proti Italijanu Thomasu Fabbianu s 4:6, 6:3, 4:6, 7:6 (8) in 3:6.

Na ženskem delu turnirja pa se je v nadaljevanje prebila tretja nosilka, Čehinja Karolina Pliškova, ki je s 6:2 in 7:6 (4) ugnala Kitajko Lin Zhu. Uspešna je bila tudi osmopostavljena Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je s 7:5 in 6:0 izločila Avstralko Dario Gavrilovo, prav tako pa je svojo nalogo dobro opravila tudi sedma nosilka, Romunka Simona Halep, ki je s 6:4 in 7:5 premagala Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

Za veliko presenečenje pa je poskrbela Kazahstanka Julija Putinceva, 39. igralka sveta je izločila drugo nosilko, Japonko Naomi Osaka, ki jo je premagala s 7:6 (4) in 6:2. Enaindvajsetletna Japonka je sicer dejala, da ji je odleglo, da ni več številka 1 na svetu, a sproščenost proti nadarjeni Putincevi ni pomagala. Ista igralka jo je premagala že na nedavnem turnirju v Birminghamu, takrat v 2. krogu. V treh medsebojnih dvobojih je vedno slavila Kazahstanka.

Neuspešna pa je bila tudi desetopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki jo je v 1. krogu izločila 139. igralka sveta, Slovakinja Magdalena Rybarikova. Ta je slavila s 6:2 in 6:4.

Značke: tenis, turnir

Članki iz rubrike