stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tu
tu
0 24.06.2019 12:18:28

KAKŠNA ODLOČNOST! Brez DVEH PRSTOV na rokah in brez TREH PRSTOV na nogah - zdaj pa bo igrala v Wimbledonu (video)

So ljudje, ki imajo svoje sanje. In njim se niso pripravljeni odpovedati za nobeno ceno.

Fran Jones, 18-letna Britanka, se je rodila z redko genetsko boleznijo (motnjo) in izjemnih talentom za tenis. Zdaj je po zaslugi njenih rezultatov dobila posebno povabilo organizatorjev grand slama v Wimbledonu za kvalifikacije.
Fran ima od rojstva samo osem prstov na rokah in sedem prstov na nogah. Ugotovili so, da ima bolezen EEC (Ectrodactyly Ectodermal Dysplasia), ki ji onemogoča, da trdo prime lopar, a to je ne ovira, da ne bi igrala vrhunski tenis. "Imam tri prste na desni in štiri prste na levi nogi.Poleg tega pa imam po štiri prste na vsaki roki," je dejala Fran in dodala: "Poleg tega imam manj zob kot ostali ljudje. Bolezen ima še nekaj simptonov in v mladosti sem prestala kar nekaj operacij."  
Oče jo je v mladosti peljal v teniško šolo, kjer so kmalu ugotovili, da ima talent za ta šport. Z devetimi leti je odšla v Španijo, kjer je trenirala na akademiji Sanchez-Casal, zdravniki pa so jo prepričevali, da zaradi bolezni oziroma genetske motnje nikoli ne bo vrhunska igralka. "Vedno mi je bilo v največje veselje, če sem naredila tisto, za kar so mi rekli, da ne zmorem. To je moj moto in tudi živim tako." Njen trener Albert Portas je dejal, da jo je tako visoko v tenisu zagotovo pripeljala njena volja in značaj. Zdaj je pod 300. mestom na lestvici WTA, nedavno pa je zmagala na dveh ITF turnirjih v Belorusiji. Jutri pa bo že nastopila v kvalifikacijah največjega teniškega turnirja na svetu.

Članki iz rubrike