profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.06.2019 18:06:25

Murray po vrnitvi z zmago proti favorizirani dvojici

Profimedia
Škotski teniški igralec Andy Murray je po petmesečni odsotnosti spet zaigral na teniškem turnirju ATP v Queen's clubu. V konkurenci dvojic sta v paru s Špancem Felicianom Lopezom premagala favorizirano dvojico Juan Sebastian Cabal - Robert Farah, kar je dober obed za nadaljevanje kariere zmagovalca treh turnirjev za veliki slam.

Konec januarja je Murray prestal operacijo kolka, po kateri je dejal, da ne čuti več bolečin, ki so mu preprečevale uspeh na igriščih. Za nastop v paru se je odločil, ker naj bi bil to odličen test za njegovo počutje in telo. Na prvem mestu zato ni bil rezultat, temveč kako bo na obremenitve odreagiralo njegovo telo.

Na presenečenje vseh pa sta z Lopezom slavila s 7:6 in 6:3 proti najmočnejši dvojici na svetu. Po zmagi je 32-letni Škot povedal, da se je veliko naučil. "Pričakoval sem, da bom najslabši igralec na igrišču, kar se odražalo v prvem nizu. V drugem sem začel bolje servirati in vračati žoge. Pomembno je, da nisem čutil nobenih bolečin v kolku," je poudaril Murray.



To pomeni, da bo spet lahko zaigral na najvišjem nivoju in se boril za nove teniške naslove. Kot je napovedal, se bo udeležil turnirja v Wimbledonu, kjer bo nastopil v konkurenci dvojic, tokrat s Francozem Pierrom-Huguesom Herbertom.

"Še naprej bom vztrajal in videl, kako bo šlo, optimistično gledam v prihodnost. Ne vem, koliko časa bo trajalo, da pridem na najvišjo raven, vendar upam, da ne predolgo," je nadaljevanje svoje teniške poti opisal Murray.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike