petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 29.12.2018 16:06:40

V uvodu Hopmanovega pokala zmagi Avstralije in Velike Britanije

V Perthu se je s tekmovanjem mešanih parov za Hopmanov pokal začela nova teniška sezona. Uvodni dan sta zmagi vpisali reprezentanci Avstralije, ki je bila boljša od Francije, ter Velike Britanije, ki je presenetila Grčijo.

Za domačine sta bila uspešna Matthew Ebden, ki je v treh nizih s 3:6, 7:6 in 6:2 ugnal Lucasa Pouilleja, ter Ashleigh Barty, ki je premagala Alize Cornet s 7:5, 6:3.

V drugem dvoboju je bila Grčija favorit, vendar je mladi zvezdnik Stefanos Tsitsipas izgubil proti Cameronu Norrieju (7:6, 6:4), Maria Sakkari je izenačila izid na 1:1, v odločilni igri pa sta Sakkarijeva in Tsistipas izgubila s 3:4, 4:3 in 3:4.


Odločilna igra se na Hopmanovem pokalu igra po takoimenovanem pravilu Fast4, ki omogoča hitrejši in časovno bolj predvidljiv zaključek. Osnovna pravila so: igra se do štiri, pri 3:3 je podaljšana igra do 5 brez prednosti, v nobenem primeru se ne igra na razliko in ni pravila net. Če se torej žogica pri začetnem udarcu dotakne mrežice in pade v polje, jo mora nasprotni igralec odbiti nazaj.

V nedeljo se bosta predstavila še glavna favorita, branilka naslova Švica z Rogerjem Federerjem in Belindo Bencic, ter Nemčija z Angelique Kerber in Alexandrom Zverevom. Švicarja bosta igrala proti Veliki Britaniji, Nemca pa z Garbine Muguruzo in Davidom Ferrerjem iz Španije.

Finale bo na sporedu 5. januarja.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike