Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Meghan je razlagala, da je kraljica Elizabeta ne ...

berlocnik podpis sarec pocivalsek vlada sta Reporter.si

Sporni Petrolov posel v Rusiji ali kako ...

opozorilo, casalpusterlengo, koronavirus Svet24.si

Okuženi, čeprav niso bili na Kitajskem! V ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

STA
STA
0 28.12.2018 14:30:01

Prenova Ilirije bo vendarle stekla

Ljubljansko kopališče Ilirija, ki že leta in desetletja čaka na prenovo, bo v bližnji prihodnosti to vendarle doživelo. Mestna občina Ljubljana in podjetje Elea IC sta danes podpisala pogodbo za izdelavo projekta faz za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta. Po pričakovanjih župana Zorana Jankovića bo nov športni objekt nared do leta 2021.

Ljubljanski župan Janković in direktor družbe Elea iC Angelo Žigon sta danes v mestni hiši podpisala pogodbo za izdelavo projekta faz za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo bazena Ilirija.

"Temeljni kamen je bil položen že v času Vike Potočnik. Toliko časa čakamo na pokrit olimpijski bazen in toliko časa je Ilirija sramota za Ljubljano. Plavalci bodo pokrit olimpijski bazen končno dobili do leta 2021," je župan Janković pospremil začetek projekta.

"Elea in gospod Žigon sta jamstvo, da bo projekt stekel, čeprav je zamisel stara že 20 let," je še dodal Janković, ki pa ni želel razkriti finančnih podrobnosti: "Špekulacije o ceni so prezgodnje, pravo ceno bodo pokazala pogajanja, a bom tudi to oceno izpustil. Če bodo na voljo kakšna evropska sredstva, bomo veseli, sicer pa bo šlo za sredstva iz proračuna."Ljubljana bo tako po dolgih letih, odkar je arhitekturni atelje Lorenzateliers leta 2001 zmagal na razpisu za nov športni objekt na tem območju, tega tudi dobila. "Rad bi se zahvalil županu in vsem drugim, da bomo lahko ta projekt po dolgem času končali. Pogajanja so bila težka, a mislim, da bomo lahko zdaj zadevo končali v najkrajšem možnem času," je ob podpisu dejal direktor podjetja Elea IC Žigon.

Po načrtih naj v naslednjem letu pripravili vse potrebno za gradnjo, ta naj bi se začela leta 2020, prenovljeno športno središče na obrobju Tivolija pa bodo predvidoma odprli leta 2021. Poleg pokritega olimpijskega bazena bo na prenovljeni Iliriji še ločen gimnastični del z dvema večjima dvoranama in še eno za fitnes.

Projekt se zdaj sicer nekoliko razlikuje od prvotnega; ni več prej predvidene trgovske dejavnosti, parkirnih mest v garažni hiši pa bo po novem med 300 in 400. Po besedah župana bo večina namenjena stanovalcem bližnjih ulic v središču mesta, tako da bo ta del Ljubljane po predvidenem začetku gradnje Kolizeja čez štiri mesece in nedavni prenovi Gosposvetske ceste dobil povsem drugačno podobo.

Članki iz rubrike