stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.10.2018 19:20:25

Stephensova in Bertensova do presenetljivih zmag v Singapurju

Američanka Sloane Stephens in Nizozemka Kiki Bertens sta zmagali na zaključnem teniškem mastersu WTA sezone v Singapurju. Na turnirju z nagradnim skladom sedmih milijonov ameriških dolarjev je Stephensova premagala Japonko Naomi Osako s 7:5, 4:6 in 6:1, Bertensova pa je presenetila prvo nosilko Nemko Angelique Kerber s 1:6, 6:3, 6:4.

V prvem dvoboju dneva v rdeči skupini sta se pomerili zmagovalki zadnjih dveh odprtih prvenstev ZDA, poražena pa je bila letos najboljša v New Yorku Osaka. Tretja nosilka je napravila preveč napak (46), da bi lahko ugnala Američanko, ki je slavila po dveh urah in 24 minutah igre.

Sicer pa je veliko napak delala tudi Stephensova, skupaj sta igralki vpisali v statistko 78 neizsiljenih napak, izkoristili pa le 11 od 31 priložnosti za odvzem servisa.

Zmagovalka Wimbledona Angelique Kerber je v dvoboju z Bertensovo gladko dobila uvodni niz, v katerem je Nizozemka napravila pet dvojih napak. Bertensova je v drugem povedla s 4:3 in po tretji dvojni napaki Nemke izkoristila drugo žogico za odvzem osme igre. V deveti je Nizozemka izgubila le točko in izid v nizih po uri in desetih minutah izenačila ter nato dobila tudi prvo igro tretjega niza.

Kerberjeva je takoj nato odvzela servis tekmici. Izid je bil nato izenačen po trikrat izgubljenih servisih na 3:3. Osma nosilka je nato dobila dve igri zapored za vodstvo s 5:3, nato pa je svoj začetni udarec ubranila tudi Nemka. Bertensova je v naslednji, osmi igri servirala za presenetljivo zmago in po napadu na mrežo po dveh urah igre postala še četrta igralka na letošnjem finalu, ki je premagala višje postavljeno tekmico.



Tako je bilo tudi na prvih dveh dvobojih v nedeljo, ko se je začel zaključni turnir najboljše osmerice. V beli skupini sta zmagali Ukrajinka Jelina Svitolina in Čehinja Karolina Pliškova. Svitolina je premagala Čehinjo Petro Kvitovo, Pliškova pa Danko Caroline Wozniacki.

* Izida, predtekmovanje, rdeča skupina:
- 1. krog:
Sloane Stephens (ZDA/5) - Naomi Osaka (Jap/3) 7:5, 4:6, 6:1;
Kiki Bertens (Niz/8) - Angelique Kerber (Nem/1) 1:6, 6:3, 6:4.

Značke: tenis, finale, wta

Članki iz rubrike