Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 09.09.2018 21:06:35

Ameriška zveza denarno kaznovala Williamsovo zaradi nešportnih izpadov

Ameriška teniška zveza je Sereno Williams kaznovala s plačilom denarne kazni v skupni višini 17.000 ameriških dolarjev zaradi njenih izpadov v finalu turnirja za grand slam v New Yorku.

V finalu odprtega prvenstva ZDA je za senzacijo poskrbela 20-letna japonska igralka Naomi Osaka, ki je s 6:2 in 6:4 v svojem prvem velikem finalu na turnirjih za grand slam za svoj premierni naslov gladko, brez izgubljenega niza, premagala šestnajst let starejšo ameriško zvezdnico Sereno Williams, 23-kratno zmagovalko turnirjev za veliki slam med posameznicami.

Bolj kot senzacionalna zmaga mlade Japonke je v teniškem svetu in javnosti nasploh odmevalo nešportno obnašanje Williamsove, ki je v drugem nizu izgubila živce ter ji je portugalski sodnik Carlos Ramos podelil kar tri opomine, najprej zaradi nedovoljene pomoči trenerja, nato, ker je po izgubljeni igri na svoj servis in v navalu besa zlomila lopar, nazadnje pa še zaradi besednega izpada, ko je sodnika označila za tata in lažnivca.



Zaradi prvega opomina je prejela kazen v višini 4000 dolarjev, namerno uničenje loparja jo bo stalo 3000 dolarjev, verbalni izpad nad sodnikom pa jo bo udaril s kaznijo v višini 10.000 dolarjev.

Denarna kazen Williamsove ne bo pretirano prizadela. Nova zmagovalka turnirja v New Yorku Naomi Osaka je za nagrado prejela ček v višini 3,8 milijona ameriških dolarjev, poraženka v finalu Williamsova pa si je priborila ček v višini 1,85 milijona dolarjev.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike