vesna derzek1 Odkrito.si

Novinarka RTV Slovenija v veselem pričakovanju

meghan 1 Svet24.si

Zaokrožili zelo vroči posnetki seksi Meghan ...

Deček Cameron Macauley preteklo življenje Petisvet.si

Mamica, imel sem drugo družino, preden sem umrl

upravna enota, okence Svet24.si

Na upravni enoti v Ljubljani kaos in zlom sistema:...

nlp, neznanie leteči predmet, luči Svet24.si

AUDIO: Piloti so videli "NLP" in "zelo svetle ...

spiderman Njena.si

Umrl oče Spider-Mana

Tomi Meglič in Tara Zupančič Njena.si

Tomi Meglič ponosen na svojega sina

STA
STA
0 09.09.2018 16:37:01

Škofic prepričljivo v finale Innsbrucka

Arsen Perić
Domen Škofic se je prepričljivo s prvim dosežkom polfinala uvrstil v finale težavnosti na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Innsbrucku. V današnjem polfinalu je od Slovencev nastopil tudi 16-letni debitant Luka Potočar, ki si na repu polfinala deli 24. mesto s še dvema plezalcema. Finale se bo začel ob 19. uri.

Škofic, ki na svetovnem prvenstvu še ni osvojil kolajne, na zadnjih dveh prvenstvih je končal na četrtem mestu, je bil najbolj prepričljiv od vseh udeležencev moškega polfinala. Ni se dotaknil vrha smeri, je pa z oprimkom 39 za pol giba prehitel domačega aduta Jakoba Schuberta (38+) in ga potisnil na drugo mesto.

Tako kot pri ženskah bo v finalu nastopilo deset tekmovalcev, ki so si razdelili osem finalnih vstopnic. Tretji po polfinalu je Nemec Alexander Megos (35+), četrti Japonec Meichi Narasaki (34+), kar šest tekmovalcev pa je padlo na istem oprimku (34) ter si deli peto mesto, in sicer Italijan Marcello Bombardi, Japonca Kai Harada in Tomoaki Takata, Čeha Jakub Konecny in Adam Ondra ter Švicar Sascha Lehmann.


V Innsbrucku so v soboto prve kolajne na tokratnem svetovnem prvenstvu podelili športnim plezalkam. V veliko veselje domačinov so zaigrali avstrijsko himno v čast Jessici Pilz, ki je osvojila svoje prvo zlato na svetovnih prvenstvih.

Po zaslugi Janje Garnbret je med dobitnicami kolajn tudi Slovenija. Garnbretova je osvojila srebro. Bron je pripadel Jain Kim iz Južne Koreje. Druga slovenska finalistka Mia Krampl je v svojem debiju na članskih svetovnih prvenstvih osvojila sedmo mesto.

Avstrijka in Slovenka sta bili po koncu finala izenačeni, obe sta, kot edini finalistki, preplezali smer do vrha v okviru vnaprej postavljenega časovnega limita šestih minut, Garnbretova je bila celo edina s štirimi vrhovi, upoštevajoč še smeri v kvalifikacijah. A delitve zlatega odličja ni bilo, temveč so sodniki prvič na svetovnih prvenstvih posegli po pravilu, da se upošteva čas, ki sta ga tekmovalki preživeli v steni. Avstrijka je bila za pičlih enajst sekund za zlato hitrejša od Slovenke.

Značke: športno plezanje, sp

Članki iz rubrike