Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

tu
tu
1 14.07.2018 00:20:04

Atomski tenis PREKINJEN pri vodstvu Đokovića, nadaljevanje danes ob 14. uri

Profimedia
Drugi polfinalni obračun v moški konkurenci turnirja v Wimbledonu med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom je bil prekinjen pri vodstvu Srba z 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Potem ko sta popoldne Južnoafričan Kevin Anderson in Američan John Isner odigrala drugi najdaljši wimbledonski dvoboj, v katerem je prvi na koncu slavil s 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4 in 26:24, Đoković in Nadal nista mogla dokončati svojega obračuna. Prehitela ju je 23. ura po lokalnem času, za katero so organizatorji po lokalnih zakonih morali napovedati konec igralnega dne.

Srb in Španec sta večerni dvoboj igrala pravzaprav v dvorani, saj so na centralnem igrišču v Wimbledonu zaprli streho. Teniška klasika (to je bil že njun 52. dvoboj) se je bolj uspešno začela za Srba, ki atomski dvoboj začel odlično in v sedmi igri prvega niza tekmecu odvzel servis. Prednost je ohranil in povedel z 1:0.

wimbledon
Profimedia



Drugi niz je prinesel več uspeha Špancu, ki je zaigral bolje. Nadal je Đokoviću odvzel dva servisa in mu prepustil enega, tako da je bil izid v dobljenih nizih izenačen na 1:1.

Tretji niz je bil najbolj izenačen in zanimiv, brez odvzetega servisa pa sta tekmeca odločala v podaljšani igri. Ta je po hudem boju, v katerem se je najprej tehtnica nagibala na stran Nadala (imel je tri zaključne žogice za niz), na koncu pripadla Đokoviću (11:9), ki tako jutri potrebuje le še en niz za uvrstitev v finale.

Dvoboj se bo nadaljeval danes ob 14. uri.

Članki iz rubrike