Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 13.07.2018 21:15:09

Anderson PO DRUGEM NAJDALJŠEM V ZGODOVINI prvi finalist turnirja v Wimbledonu

Reuters
Južnoafričan Kevin Anderson je po drugem najdaljšem wimbledonskem dvoboju v zgodovini izločil Američana Johna Isnerja s 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4 in 26:24. Izjemno izenačen dvoboj se je prelomil v 49. igri petega niza, ko je Andersonu uspel break. V finalu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom.

Anderson in Isner sta odigrala drugi najdaljši dvoboj v zgodovini Wimbledona, trajal je šest ur in 36 minut. Presegla sta dosežek Marina Čilića in Sama Querreyja iz leta 2012, ko sta omenjena igralca zmagovalca odločila po petih urah in 31 minutah.

Najdaljši dvoboj je medtem trajal 11 ur in pet minut, kolikor je za zmago nad Nicolasom Mahutom v prvem krogu Wimbledona leta 2010 potreboval Isner.

Anderson je sicer prvi Južnoafričan po 97 letih v finalu turnirja v Wimbledonu. Leta 1921 je to uspelo Brianu Nortonu. Kot je po maratonskem dvoboju dejal Anderson, je bila tekma težak za oba. Lahko bi se končala izenačeno, a nekdo mora zmagati, je dejal.


Je pa zmagovalec pozval k spremembi formata takšnih turnirjev. "Upam, da bomo lahko po današnjem dvoboju naslovili to vprašanje. Na koncu se niti ne počutiš več dobro na igrišču," je dejal vidno utrujen.

Izjemno izenačen dvoboj, ki ga je Anderson dobil s 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4 in 26:24, se je v korist 32-letnika prevesil v 49. igri petega niza, ko mu je uspel break.

V finalu pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom. Srb in Španec se bosta pomerila še 52., pri čemer je razmerje zmag 26:25 v Đokovićevo korist. Nadal je sicer niz sedmih zaporednih porazov od Đokovića prekinil lani v Madridu, prav tako je dobil edino letošnje srečanje v Rimu.

Nadal ima skupno devet zmag proti Đokoviću na turnirjih za grand slam, kar je največ kot jih je proti Srbu zbral kdorkoli, a je tudi Đoković Nadala na grand slamu premagal največkrat. Španec je klonil štirikrat.

Značke: tenis, turnir, wimbledon

Članki iz rubrike