Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.04.2018 10:10:29

KAKŠEN CAR! In kakšna NEVERJETNA ČAST zanj! Ne boste verjeli, ko boste videli, kaj je uspelo Rogerju Federerju! (foto)

Reuters
Ameriška tedenska revija z novicami, ki izhaja v New Yorku, je tudi letos objavila sloviti seznam stotih najvplivnejših osebnosti na svetu. Na seznamu, na katerem so zvezdniki iz filmske in glasbene industrije, svetovni voditelji, politiki, gospodarstveniki in aktivisti, je tudi eden najuspešnejših teniških igralcev vseh časov Roger Federer.

Profesionalni švicarski teniški igralec, dolgoletna številka ena na lestvici ATP, rekorder po številu osvojenih turnirjev za grand slam v posamični konkurenci, osvojil jih je že 20, se je na sloviti seznam uvrstil v kategoriji Velikani (Titans). Obrazložitev oziroma portret je spisal ustanovitelj računalniškega velikana Microsoft Bill Gates, ki je pri teniškem virtuozu in enemu največjih teniških igralcev pohvalil zlasti njegovo človekoljubno delovanje skupaj s soprogo Mirko.

Revija Time je letošnje najbolj vplivne svetovne osebnosti izbrala na podlagi njihovega dela, s katerim spreminjajo svet, razdelili pa so jih v kategorije Pionirji (Pioneers), Umetniki (Artists), Voditelji (Leaders), Ikone (Icons) in Velikani (Titans).

Med letošnjimi osebnostmi, ki premikajo meje, so se znašli svetovni zvezdniki, kot so glasbenice Jennifer Lopez, Rihanna in Kesha, igralca Nicole Kidman in Hugh Jackman, modni oblikovalec Christian Siriano, režiserja Greta Gerwig in Guillermo del Toro, glasbenik Shawn Mendes, slikar Khenid Wiley, politiki Donald Trump, Kim Jong Un, Shinzo Abe, Emmanuel Macron in Justin Trudeau, princ Harry in njegova zaročenka Meghan Markle, televizijska ikona Oprah Winfrey, inovatorja in podjetnika Elon Musk in Jeff Bezos.

Revija Time je seznam objavila na spletni strani, šesterici izbrancev pa je pripadla posebna čast, saj krasijo tudi naslovnice tiskane revije Time, aktivistka ter začetnica gibanja JazTudi (MeToo) Tarana Burke in Jennifer Lopez v kategoriji Ikone, Nicole Kidman v kategoriji Umetniki, Tiffany Haddish v kategoriji Pionirji, Roger Federer v kategoriji Velikani ter direktor Microsofta Satya Nadella v kategoriji Voditelji.


Revija Time je na seznam najvplivnejših uvrstil šest še aktivnih športnikov.

Ob Federerju še košarkarski zvezdnik aktualnih prvakov lige NBA Golden State Warriors Kevin Durant, ki se je izkazal z denarno pomočjo za izobrazbo prikrajšanih otrok, in indijski igralec kriketa Virat Kohli, vsi trije v kategoriji Velikani.

Na seznamu so tudi nosilka olimpijske zlate medalje v deskanju v snežnem žlebu Chloe Kim v kategoriji Pionirji, umetnostni drsalec Adam Rippon v kategoriji Ikone ter igralec v ameriški nogometni ligi NFL v moštvu Houston Texans J.J. Watt v kategoriji Voditelji. Wattt je bil zelo dejaven pri zbiranju pomoči za žrtve orkana Harvey.

Med slednjimi sta le Federer in Kohli ne-Američana.

Na seznamu, v kategoriji Ikone, je tudi nekdanja ameriška telovadka Rachael Denhollander, ki je bila med prvimi, ki je javno razkrila spolne zlorabe nekdanjega reprezentančnega zdravnika Larryja Nassarja.

Značke: tenis, mediji

Članki iz rubrike