reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.03.2018 14:44:44

Paradeskarka želi biti vzornica kljub invalidnosti

Paradeskarka Brenna Huckaby ob objavi svojih fotografij na svetovnem spletu in karieri manekenke upa, da bodo njena dejanja spodbudila druge invalidne osebe k večji samozavesti glede svojega videza.

Ameriška deskarka je na svetovnem spletu objavila nekaj svojih fotografij, kjer pozira v kratkih hlačah in tudi kopalkah, na fotografijah pa je lepo vidno, da nima desne noge. Fotografije je pripravila priznana ameriška revija Sports Illustrated, 22-letna deskarka, ki bo te dni nastopala na paraolimpijskih igrah v Pyeongchangu pa upa, da bodo tudi drugi ljudje s posebnimi potrebami imeli večje samozaupanje.


"Tega pač pogosto ne vidiš kot seksi. Želela sem pokazati, da je tudi invalidnost v redu. Želim pokazati, da sem samozavestna in ponosna. Lahko sem tudi lepa. Ko sem prebolevala raka, sem izgubila nogo. Potem se nisem imela zgledovati po nikomer. To želim spremeniti in želim biti vzornica otrokom," je dejala simpatična deskarka.

Prav tako upa, da ji bodo paraolimpijske igre pomagale sporočilo spraviti v svet. "Ni pomembno, kako je videti tvoje telo, da se sam v njem počutiš dobro. In ni razloga, da se v svojem telesu ne bi počutil dobro. Šport je spremenil moje življenje, želim, da imajo tudi drugi to priložnost," je še dejala Američanka.

Članki iz rubrike