Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tu
tu
0 06.03.2018 09:04:00

TENIŠKA REVOLUCIJA na prihajajočem mastersu! Zato bodo vse oči uprte v FEDERERJA in druščino

Profimedia
Ta teden se v Kaliforniji začenja eden največjih teniških turnirjev na svetu.

Tako imenovani 'peti grand slam' v Indian Wellsu velja za enega najbolj priljubljenih v koledarju teniške sezone. Zdaj pa bo to držalo še toliko bolj.

Organizatorji na čelu z direktorjem turnirja Tommyjem Haasom so namreč razpisali prav posebno nagrado, ki pride v poštev, če bo kdo v vseh konkurencah osvojil tako turnir posameznikov kot v dvojicah.

Za to pa je predvidena nagrada v vrednosti kar milijon ameriških dolarjev! Torej le 300 tisočakov manj kot obe nagradi za najboljšega posameznika. Tako bi denimo Roger Federer, ki bo med prejemniki posebnega povabila, z zmago v obeh konkurencah lahko do konca turnirja zaslužil kar 2,3 milijonov dolarjev. 

Doslej je takšen dvojček v Indian Wellsu uspel le šestim tenisačem, in sicer Roscoeu Tannerje leta 1978, Borisu Beckerju (1988), Jimu Courierju (1991), Lindsay Davenport (1997 in 2000) in Veri Zvonarevi leta 2009. 

Doslej je prijavljenih 27 teniačev in tenisačic v obeh konkurencah, direktor turnirja pa bo razdelil še osem posebnih povabil za turnir v dvojicah, tako da bo tudi ta dobro založen v naslednjih slabih dveh tednih. 

"S tem želimo privabiti več najboljših igralcev v konkurencah posameznikov, da bi igrali še med dvojicami. Menimo, da je denarna nagrada dovolj velika spodbuda. Tukaj že od nekdaj naši navijači radi gledajo dvojice in v kombinaciji z največjimi zvezdami v tenisu, ki tu vedno nastopajo, zato želimo imeti karseda veliko konkurenco tudi v med dvojicami," je dejal Tommy Haas, direktor turnirja. 

Članki iz rubrike