Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.02.2018 10:30:19

NEUNIČLJIVI pred novim IZJEMNIM DOSEŽKOM: Roger Federer lahko v Rotterdamu doseže nov zgodovinski mejnik

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer, zmagovalec letošnjega prvega turnirja za grand slam v Avstraliji, bi lahko prihodnji teden spet zasedel vrh lestvice ATP in s tem postal najstarejši igralec na prvem mestu v zgodovini tenisa. Federer se mora za to uvrstiti vsaj v polfinale turnirja v Rotterdamu.

Šestintridesetletnik je sprejel povabilo organizatorja na turnir ATP v Rotterdamu. Drugi igralec sveta lahko z vrha lestvice ATP izrine Španca Rafaela Nadala, ki zaradi poškodbe ne bo igral vsaj do konca februarja. Vendar se mora za to Federer uvrstiti vsaj v polfinale turnirja na Nizozemskem.

Če mu bo to uspelo, bo prvi igralec sveta prvič po letu 2012, ob tem pa bo najstarejši igralec v zgodovini tenisa na prvem mestu lestvice ATP. Doslej ima ta rekord Američan Andre Agassi, ki je imel 33 let, ko je vodil leta 2003.



Federer je turnir v Rotterdamu osvojil v letih 2005 in 2012. "Turnir je zame poseben. Spomnim se, ko sem prvič na njem igral leta 1999. To je bila ena mojih prvih priložnosti za igranje tenisa na najvišji ravni. Lepo bo biti del proslave turnirja ob 45-letnici," je ob tem povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam Federer.

Poleg švicarskega veterana bodo v Rotterdamu igrali še njegov rojak Stan Wawrinka, Bolgar Grigor Dimitrov, Nemec Alexander Zverev in branilec naslova, Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike