franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

tu
tu
1 07.02.2018 20:36:14

Bogati mož Monice Seles ne želi več plačevati davka. Zakaj? Vsega so krive gosi!

Se spomnite v nekdanji Jugoslaviji rojene in tudi vzgojene nekdanje ameriške teniške igralke madžarskega rodu Monice Seleš? Danes ima 44 let. Poglejte, s kakšnimi težavami se ukvarja te dni.

Pravzaprav se s temi težavami ukvarja njen 76-letni mož Tom Golisano. Milijarder se je uprl državi New York, ne želi namreč plačati 90 tisoč dolarjev davka, ker na jezeru njegovega bogatega posestva gosi neprestano opravljajo veliko potrebo.

Že dalj časa se bori proti temu - šprica s posebnim sredstvom, ki izloča smrad, da bi jih na ta način pregnal. Postavil je celo past, kakršnega uporabljajo za volkove, vendar gosi se ne dajo in še naprej ... kakajo po njegovem posestvu.


"Lani je bilo res grozno. Od 100 do 200 gosi je bilo pri nas. Sploh se ni mogoče sprehajati brez obuvala, ni se mogoče igrati, metati frizbi. Ne morem se igrati z vnuki. Plačam vse davke, vendar ne morem uporabljati svojega posestva, ker tam gosi opravljajo potrebo," se razburja Golisano.

Zaradi vsega tega je bogataš svoj naslov stalnega prebivališča preselil na Florido. Pred tem je plačeval 200 tisoč dolarjev davka, zdaj pa le 60 tisoč dolarjev.

Golisano je sicer veliko denarja vložil v zravstvo in šolski sistem, pomagal je invalidom. Na Floridi se po njemu imenujejo tri bolnišnice. Vendar, lokalni oblasti ne želi plačati davka. "Vse je stvar principa. Ne bom plačal," je odločen.

Članki iz rubrike