Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
05.11.2016 11:20:26
Deli članek:

Kaj Murrayju še manjka do uresničitve življenjskega cilja?

Reuters

Andy Murray se je v zadnjih mesecih nezadržno približeval vrhu teniške lestvice, zdaj pa je tik pred tem, da Novaku vzame naziv najboljšega tenisača na svetu.

Škotski tenisač se bo okoli pol pete ure popoldan podal na igrišče s prav posebno misijo. Z zmago bi si namreč že zagotovil naziv številke ena moškega tenisa.

Če bo uspešen bo namreč na uradni lestvici v ponedeljek najmanj za 5 točk prevzel vodstvo pred Novakom Đokovićem, ki je včeraj presenetljivo izgubil proti Marinu Čiliću. Srb je o svojem vrstniku dejal: "Če mu bo uspelo, in zares je v dobri poziciji, bo to zagotovo zasluženo. Imam ogromno spoštovanja do tega, kar je storil. Že od majhnih nog se poznava, prvič sva igrala, ko nama je bilo zgolj 11 let. In videti, kako je dvignil svojo raven v zadnjih 12. mesecih, je zares neverjetno."

Tako so se vrata odprla 29-letnemu Škotu, ki je v zadnjem delu sezone skorajda neustavljiv. Đoković ima trenutno z vštetimi točkami iz Pariza ter ob brisanju lanskih uspehov v Londonu na zaključnem turnirju 10.780 točk, Murray pa bi z uvrstitvijo v finale prišel do skupno 10.785 točk.

Po dveh letih in pol se zdaj obeta sprememba na vrhu lestvice ATP, kjer se je zdelo, da ima Đoković (malo za šalo, malo zares) neomejen mandat.