Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.11.2016 08:30:55
Deli članek:

Odbojkarice Calcit Volleyballa v Modeno po častni niz

Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyballa, so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj v torek doma izgubile z 0:3 proti ekipi Liu Jo Nordmeccanica.

Tudi na nocojšnji povratni tekmi v Modeni ob 20.30 uri so v prednosti italijanske odbojkarice, Ljubljančanke pa si želijo osvojiti častni niz.

Čeprav varovanke Alessandra Beltramija, ki je v letošnji sezoni prevzel ekipo Calcit Volleyballa, na prvi tekmi niso osvojile niti niza, z igro niso razočarale. Nasprotno, z nekaj več zbranosti v končnicah nizov bi slovenske državne prvakinje lahko prišle vsaj do častnega niza. Kar jim ni uspelo v dvorani Tivoli, bodo skušale narediti v legendarni dvorani PalaPanini, v kateri je ACH Volley leta 2007 osvojil pokal Top teams, zdajšnji pokal CEV.

"Na prvi tekmi smo samim sebi dokazali, da smo sposobni igrati na visoki ravni in se enakovredno meriti s tako kakovostno ekipo, kot je Modena. Naše največje rezerve so v napadu, bolje bi se lahko odzvali na tiste t. i. lažje situacije, ko bi morali biti bolj zbrani. Če bomo to popravili, si morda v Modeni lahko nadejamo vsaj častnega niza" je pred tekmo v Modeni dejal Beltrami.