Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
07.09.2016 20:15:39
Deli članek:

Hrvaška najstnica v četrtfinalu zdržala le 57 minut

Čehinja Karolina Pliškova je tretja polfinalistka odprtega prvenstva Združenih držav Amerike v New Yorku.

Pliškova je za preboj med najboljšo četverico med posameznicami v četrtfinalu potrebovala le 57 minut. Deseta nosilka je hrvaško najstnico, 18-letno Ano Konjuh odpihnila z dvakrat 6:2.

Štiriindvajsetletna Pliškova, ki je v osmini finala premagala Američanko Venus Williams, se bo v svojem premiernem polfinalu na turnirjih za grand slam v posamični konkurenci pomerila z boljšo iz dvoboja med prvo nosilko Američanko Sereno Williams in peto nosilko Romunko Simono Halep.

Konjuhova je po senzaciji v osmini finala, ko je izločila četrto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko, v četrtfinalu bila povsem v podrejenem položaju ter ni našla pravega odgovora na servis Čehinje. Pliškovi je vzela le štiri igre.

Pliškova je pred US opnom zmagala na teniškem turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,8 milijona dolarjev. V finalu je presenetila Nemko Angelique Kerber in ji tako preprečila prevzem prvega mesta na svetovni lestvici. Tokrat se s Kerberjevo, olimpijsko podprvakinjo, prav tako lahko hipotetično sreča šele v finalu.

Kerberjeva, ki je bila boljša od lanske finalistke OP ZDA Roberte Vinci, se bo v polfinalu zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, pomerila z Danko Caroline Wozniacki, ki je v četrtfinalu odpravila Latvijko Anastasijo Sevastovo.