Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.09.2016 09:52:41
Deli članek:

Kaja Juvan uspešna v prvem krogu mladinskega turnirja ženskih dvojic US Open

Mladi up slovenskega tenisa 15-letna Kaja Juvan je skupaj s Poljakinjo Igo Swiatek v torek po dveh prekinitvah zaradi dežja v prvem krogu odprtega teniškega prvenstva ZDA US Open za mladinke v dvojicah ugnala Tunizijko Chiraz Bechri in Poljakinjo Wiktorijo Kulik s 6:3 in 6:1.

Slovensko-poljska naveza je z dobrimi servisi Swiatekove, ki je uvodoma sicer naredila nekaj prestopov in se zaradi tega razjezila v slogu Gorana Ivaniševića, ter dobri igri na mreži Juvanove v prvem nizu povedla s 4:2, prednost pa zadržala do konca.

V drugem nizu sta zaostajali z 0:1, nakar je igro prekinil dež. Po vrnitvi na igrišče sta povedli s 3:1, a že kmalu je igralke v garderobo spet pregnal dež. Po drugi prekinitvi pa dvoma o zmagovalkah ni bilo več, saj Juvanova ter Swiatekova tekmicama nista več prepustile igre.

"Danes sem bila sproščena, ker sem imela partnerko Igo, s katero sva že igrali skupaj. Ni bilo nervoze. Želela sem si, da bi se v redu počutila, v prejšnjih dneh se nisem, sem pa zelo zadovoljna s tem, kar sem naredila. Mislim, da sva se lepo ujeli, lepo odigrali in upam, da bova formo samo še stopnjevale," je povedala Juvanova, tokrat veliko bolj razigrana kot po nedeljskem porazu v prvem krogu posamično proti Kitajki Xiju Wang.