Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
17.05.2016 19:05:07
Deli članek:

Dragi Roger, pričakujemo te

Reuters

Še vedno ni jasno, ali bo Švicar Roger Federer nastopil na drugem grand slam turnirju sezone, se je pa v zgodbo zdaj vmešal tudi francoski predsednik François Hollande.

Zaradi bolečin v hrbtu Federer že nekaj časa ni pravi, med drugim je moral v začetku meseca odpovedati tudi nastop na turnirju v Madridu. Turnir v Rimu je pred dnevi sklenil v osmini finala, v Pariz pa je odpotoval že nekaj dni pred začetkom Roland Garrosa. Da bi se čim bolj pripravil oziroma adaptiral na peščeno podlago ter sploh videl ali ima smisel. Če ne bo nastopil, se bo končal nek velik niz, ki zgovorno priča o roku trajanja sijajnega Švicarja. Zadnji grand slam turnir, ki ga je izpustil, je bil US Open leta 1999, potem pa je nanizal kar 65 nastopov na velikih turnirjih.

Ob vsem zapisanem ne čudi, da si vsi srčno želijo, da bo legenda zaigrala na prihajajočem se turnirju. Med tistimi, ki so mu poslali vabilo, je tudi francoski predsednik François Hollande. "Dragi Roger, pričakujemo te in videl boš, kako lepo boš sprejet," mu je sporočil prek socilanega omrežja.