Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
09.05.2016 19:58:49
Deli članek:

Športna poteza, ki je poslala sporočilo vsej teniški karavani

Reuters

Sinoči sta se v finalu turnirja serije masters pomerila Novak Đoković in Andy Murray. Boljši je bil srbski tenisač, vseeno pa je več občudovanja požel Škot, ki je s športno potezo razveselil in očaral tudi Đokovića.

Med tenisači zagotovo vlada ogromno spoštovanja, čeprav si včasih na igrišču 'skočijo v lase'. Toda to, kar se je zgodilo globoko v tretjem, odločilnem nizu je bilo več kot le spoštovanja vredno.

Pri 30:30 in vodstvu Srba s 4:2 je Đoković dobil opozorilo s strani sodnika zaradi zavlačevanja, na kar se je takoj oglasil Murray. »Jaz sem bil tisti, ki sem ga pustil čakati. Bil je pripravljen že pet sekund prej,« je povedal Škot in Đoković se je ob vsem tem narahlo nasmejal in se priklonil potezi svojega vrstnika.

Sodnik je seveda kazen preklical in tenisača sta lahko nadaljevala z dvobojem.

Đoković je bil po dvoboju, s katerim si je zagotovil 29. lovoriko na turnirjih serije masters, razumljivo navdušen nad potezo kolega. »To je bilo res nekaj, kar ne vidimo ravno pogosto na tej ravni. Vedno se rad ozrem nazaj na takšne trenutke in jih vzamem kot vrhunec dvoboja in ne vedno rezultat ter rivalstvo,« je v Madridu dejal še vedno 28-letni Srb.

Reuters

»Vedno je lepo videti, da tudi v pomembnih trenutkih v dvoboju kdo pokaže svojo človeško plat in razkrije svoj pravi karakter. Sploh v tenisu in nasploh v vrhunskem športu, kjer tega zares primanjkuje,« za konec pa še dejal: »Vesel sem, da se nama je to zgodilo, saj sva poslala pravo sporočilo vsem mladim igralcem in celotni teniški karavani.«

Žal pa posnetek ni več na voljo za objavo, saj je bil naknadno odstranjen.