Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
09.05.2016 12:52:55
Deli članek:

Gerčar po domače o posebni tehniki, s katero je zablestel Gajser (video)

vszi

Med veliko nagrado Nemčije je Tim Gajser na svojem družabnem profilu objavil dih jemajoč posnetek prelaganja motorja na enem od skokov.

V svetu motokrosa je tehnika poimenovana 'scrub, za morebiten prevod in slovensko ustreznico pa smo povprašali motokrosista v razredu mxgp Klemna Gerčarja, ki je v smehu odvrnil:

"Mogoče rečemo, da motor položiš na skoku, ali pa da ga skrajšaš, več pa ne bi vedel." Prosili smo ga še, da po domače razloži to tehniko.

"Gre za to, da če se ti pripelješ naravnost na skok, te enostavno sila stisne in nato odrine bolj visoko v zrak. S tem preletiš skok. Če uporabiš tehniko 'scrub' pa v bistvu odskočiš že kakšen meter ali dva prej, ker prideš po strani na skok, motor pa položiš na stran. S tem dobiš manjši kot odskoka, letiš nižje in obdržiš večjo hitrost. Gre za ustvarjanje nizke in hitrejše parabole leta," je povedal 25-letni Gerčar in razkril, zakaj dirkači počnejo takšne vragolije na motorju.

Statistika ogledov posnetka na Gajserjevem facebook profilu je neverjetna. Doslej si je posnetek ogledalo 2,8 milijona ljudi, delilo pa je objavo že skoraj 50.000 sledilcev na priljubljenem družabnem omrežju. 

JUTRI PA SI V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN PREBERITE POGOVOR S KLEMNOM GERČARJEM, V KATEREM BO RAZKRITA MARSIKATERA ZANIMIVOST O TIMU GAJSERJU IN RAZREDU MXGP