Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.01.2016 20:21:38
Deli članek:

Prva zmaga za ACH

Grega Wernig

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga lige prvakov vendarle zabeležili prvo zmago.

S 3:1 (-19, 21, 27, 18) so v Tivoliju premagali Vojvodino NS Seme in se ji tako oddolžili za poraz v Novem Sadu.

ACH je v zadnji tekmi pred domačimi navijači vsaj do neke mere vendarle pokazal igro, vredno lige prvakov. Imel je sicer nekaj nihanj, tekmo slabo začel, a se v nadaljevanju zbral in na trenutke kazal zelo dobro predstavo. Še posebej pa je navdušil z veliko željo po zmagi, borbenostjo in požrtvovalnostjo, kar se je posebej izrazilo v napetem tretjem nizu, v katerem je rešil dve zaključni žogi gostov. S tem si je nabral psihološko prednost, ko jo je v četrtem nizu znal izkoristiti.

Ljubljančanom, pri katerih so se izkazali predvsem Eric Mochalski, Jernej Terpin in Jan Kozamernik, pa zmaga ne pomeni veliko, saj se bodo težko izognili zadnjemu mestu v skupini H (možnost za napredovanje ali uvrstitev v pokal Cev so zapravili že prej). V zadnjem krogu, ki bo naslednji četrtek, bo moral na gostovanju proti izrazito kakovostnejši Modeni za to najbrž osvojiti dva niza oziroma točko.

ACH Volley - Vojvodina NS Seme 3:1 (-19, 21, 27, 18)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodnika: Mokry (Slovaška), Rychlik (Češka).
* ACH Volley: Flajs 7, Jereb, Kozlowski 1, Kozamernik 15, Walker 3, Purić 7, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 24, Terpin 14, Koncilja.
* Vojvodina: Simić 6, Nikolić 11, Stanković 8, Petrović, Vemić 13, Premović, Jovanović 3, Kojundžić, Peković, Mehić, Radović, Minić 20, Ilinčić.