Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

sekulic pm Ekipa24.si

Aleksander Sekulić odgovarja kritikom, ki ga ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Med dirko po Franciji se je oglasil Peter Prevc in...

STA
STA
0 24.11.2015 13:01:36

Dokumentarec o Mimi Jauševec tudi na TV ekranih

Slovenska kinoteka je bila v ponedeljek zvečer prizorišče premiere dokumentarnega filma o nekdanji slovenski teniški igralki Mimi Jaušovec.

Pod enostavnim naslovom Mima bo dokumentarni film konec leta prišel tudi na televizijske ekrane.

Dokumentarni film spremlja zgodbo teniške legende Mime Jaušovec, ki je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja dosegla največji uspeh takratnega jugoslovanskega tenisa. Leta 1977 je njena zmaga na enem največjih svetovnih turnirjev, grand slamu v Roland Garrosu v Parizu, za vedno zaznamovala jugoslovanski in slovenski tenis ter tako odprla vrata vsem kasnejšim igralcem in šampionom iz te regije.

Film prikazuje Mimine teniške začetke v Mariboru, njen preboj v svetovni tenis, težave s katerimi se je soočala, največje uspehe in najtežje poraze ter njeno življenje po uspešni teniški karieri.



"Vesela sem, da so se spomnili na ta dosežek iz preteklosti in upam, da bo film dal motivacijo in inspiracijo vsem mlajšim teniških igralkam in igralcem v Sloveniji. S tem namenom je bil namreč tudi narejen. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem pristala k projektu, vendar mi sedaj, ko gledam te stare posnetke, ni žal in priznam, da sem kar malo ganjena," je ob zunanji premieri v Slovenski kinoteki povedala glavna akterka Mima Jaušovec.

ZRAVEN TUDI NAVRATILOVA, KINGOVA ...
V filmu nastopajo tudi nekatere svetovne teniške legende, kot so Nikola Pilič, Martina Navratilova in Billie Jean King. Dokumentarni film, ki ga je režiral Gašper Pavli, je nastal v produkciji Tilia Tenis v sodelovanju s Final Focus in S.V.-RSA, prejel pa je tudi že mednarodno priznanje 'Best Sports Personality Film' na mednarodnem festivalu športnega filma Zlatibor 2015 v Srbiji.

Članki iz rubrike