Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
20.11.2015 23:12:24
Deli članek:

V polfinalu Nadal z Đokovićem, drugi dvoboj povsem švicarski

Švicar Stan Wawrinka je zadnji polfinalist zaključnega turnirja sezone teniških igralcev. Na sklepnem tekmovanju ATP v Londonu je v zadnji tekmi skupinskega dela ugnal domačega aduta Andyja Murrayja s 7:6 (4), 6:4. V polfinalu se bo pomeril z rojakom Rogerjem Federerjem, drugi par je srbsko-španski, Novak Đoković - Rafael Nadal.

Wawrinki, četrtemu nosilca na turnirju, je uspeh proti drugopostavljenemu Škotu prinesel drugo mesto za Nadalom in tretjo zaporedno uvrstitev v polfinale zadnjega turnirja sezone. Še enkrat pa se bo v obračunu Švicarjev pomeril s Federerjem. Lanski obračun je dobil slednji.

Nadal je danes popoldne dosegel še tretjo zmago v skupini, potem ko je premagal rojaka Davida Ferrerja. Petopostavljeni Nadal je v tretjem krogu skupine Ilie Nastase sedmega nosilca Ferrerja premagal s 6:7 (2), 6:3 in 6:4.

Španec bo v polfinalu igral proti Srbu Novaku Đokoviću. Prvi igralec sveta lovi četrto zmago na teh tekmovanjih, v medsebojnih obračunih s španskim tekmecem pa za zdaj zaostaja z 22:23. V drugem polfinalu je statistika na strani izkušenejšega Federerja, ki je dobil 17 od 20 dvobojev.



Izidi, skupina Ilie Nastase
Rafael Nadal (Špa/5) - David Ferrer (Špa/7) 6:7 (2), 6:3, 6:4
Stan Wawrinka (Švi/4) - Andy Murray (VBr/2) 7:6 (4), 6:4