Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.11.2015 08:57:07
Deli članek:

Utroša že v osmini finala

arhiv Ekipe

Najboljši slovenski badmintonski igralec Iztok Utroša nastopa na močnem turnirju serije Grand Prix v Glasgowu. Po dveh zmagah se je že uvrstil v osmino finala, kjer bo danes igral proti Avstrijcu Davidu Obernostererju.

Po rahli rezultatski krizi se je Iztok Utroša odločil za temeljite tritedenske priprave v Lendavi, zato je tudi izpustil nekaj turnirjev, ki jih je načrtoval v okviru kvalifikacijskega ciklusa za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janieru. Očitno je bila njegova odločitev za vmesne priprave pravilna, saj se je na turnirju v Glasgowu, kjer je bilo v moški posamični konkurenci prijavljenih 106 igralcev, z dvema zmagama uvrstil v osmino finala.

Utroši je žreb v prvem krogu namenil kitajskega Angleža Heng Lin Ngana, ki ga premagal gladko z 2:0 (11, 9). Za pravi mali podvig je poskrbel v drugem krogu, ko je premagal šestega nosilca turnirja, sicer 48. igralca na svetovni jakostni lestvici, Izraelca Misha Zilbermana. Po izgubljenem prvem nizu, je v nadaljevanju zaigral veliko bolje in dvoboj dobil z 2:1 (-13, 11, 11).

S to zmago se je uvrstil med prvih 16 na turnirju in že osvojil pomembne točke v kvalifikacijah za OI. Za uvrstitev v četrtfinale se bo danes dopoldne pomeril z Avstrijcem Davidom Obernostererjem, ki je na turnirju 14. nosilec.

Po turnirju na Škotskem se bo Utroša odpravil na drugo stran Atlantika, kjer bo igral v Braziliji, Mehiki in dveh turnirjih v ZDA.