Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.10.2015 14:44:17
Deli članek:

Šarapova za Rusijo, Kvitova za Češko

Profimedia

Trenutno tretja teniška igralka sveta Marija Šarapova in petouvrščena Čehinja Petra Kvitova bosta branili barve svojih držav v finalu pokala federacij, ki bo na sporedu 14. in 15. novembra v Pragi.

Kapetan češke ženske teniške reprezentance Petr Pala je sporočil, da bodo poleg Kvitove v ekipi še deveta s svetovne lestvice WTA Lucia Šafarova, Katarina Pliškova (15.) in Barbora Strycova (42.). Kvitova in Šafarova sta v zadnjih štirih letih Češki trikrat prinesli zmago v pokalu Fed, najboljši sta bili tudi lani, ko sta v finalu premagali Nemke.

"Ni bila lahka odločitev, vendar sem se odločil za ekipo, ki nam daje največje možnosti za zmago proti Rusiji. Kvitova in Šafarova sta v pokalu Fed že velikokrat zmagali, Pliškova ima za sabo odlično sezono," je svojo odločitev pojasnil Pala.

Kapetanka ruske reprezentance Anastazija Miškina je ob Šarapovi v izbrano vrsto poklicala še Jekaterino Makarovo, 24. igralko svetovne lestvice WTA, Anastazijo Pavljučenko (31.) in Jeleno Vesnino (111.). V medsebojnih dvobojih s 3:2 vodijo Čehinje, ki so Rusinje premagale tudi leta 2011, ko je bil finale v Moskvi.

Čehinje so pokal Fed do zdaj osvojile osemkrat, petkrat od tega, ko so bile še del Češkoslovaške, Rusinje so bile prve štirikrat, zadnjič leta 2008, s 17 zmagami so na prvem mestu ZDA.