Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.09.2015 08:35:28
Deli članek:

Srebotnik: Super, agresivno in brez nihanj

Reuters

Katarina Srebotnik je zadovoljna z uvodnim nastopom v prvem krogu letošnjega OP ZDA, v katerem je v igri ženskih parov skupaj s Francozinjo Caroline Garcia v sredo s 6:3 in 6:2 gladko ugnala hrvaško-tajvansko navezo Darijo Jurak in Chin Wei Chan.

"Prva tekma je za nama in sva res super odigrali, agresivno, brez nekih nihanj v igri in nasprotnicama nisva pustili, da bi se vrnili v igro, kar zna biti zelo nevarno. Sploh v prvem krogu si kaj takšnega ni dobro privoščiti tako, da sva zelo zadovoljni z igro," je po zmagi povedala Srebotnikova, ki igra na svojem že 18. OP ZDA.


"S Caroline igrava skupaj od letos in to je bolj nova naveza. Glede na to, da je leto že skoraj končano, pa sva se že kar uigrale. Razumeva se super, igrava tudi solidno, rezultati so zelo dobri glede na to, da je ona posamična igralka in praktično ni časa, da bi skupaj trenirali dvojice. Ona se posveča posamični igri in ji je to prioriteta tako, da skušava izvleči kar največ iz najine igre," je povedala Srebotnikova, ki je prepričana, da bi bili še boljši, če bi igrali še več časa skupaj.

Že tako sta igralki, postavljeni za 5. nosilki turnirja ženskih parov, nasprotnici za drugi krog pa še čakata in bosta spet zaigrali predvidoma v četrtek. Srebotnikova na OP ZDA igra tudi v kategoriji mešanih parov skupaj z Britancem Dominicom Ingotom. V prvem krogu se bosta pomerila s sedmima nosilcema z Američanko Raquel Kops Jones in Južnoafričanom Ravenom Klaasnom.

Srebotnikova pravi, da je na OP ZDA že med izkušenimi igralkami, na vprašanje koga bi rada najbolj premagala v posamični konkurenci, pa je z nasmehom odgovorila, da je leta 2008 v Parizu že premagala danes najboljšo igralko sveta Sereno Williams. "Sereno sem že premagala tako, da jo imam odkljukano in se bom kar s tem zadovoljila," je veselo dejala Srebotnikova.

Sicer pa Sereni Williams želi, da bi zmagala na turnirju in tako kot prva ženska po Steffi Graf leta 1988, osvojila grand slam sezone. "Moje mnenje in mnenje mnogih je, da je ona res ena največjih igralk vseh časov in ji srčno privoščim ter želim, da ji bo to uspelo."

Srebotnikova se je leta 2008 na OP ZDA uvrstila v 4. krog posamične konkurence, dve leti pred tem pa je bila finalistka v dvojicah. Kljub temu pa pravi, da ji turnir tako kot večini Evropejcem ni tako zelo všeč. "Meni osebno in kolikor se pogovarjam z igralkami in igralci, nam je nekako najmanj všeč. Vsaj nam Evropejcem sta ljubša Wimbledon in Pariz."

Med motečimi dejavniki je velika vlaga, ki pa Srebotnikove ne moti preveč. "Vlaga je res zelo neprijetna in zna biti zelo naporna, še sploh za moške, ki igrajo pet nizov. Tudi včeraj je bilo kar nekaj predaj. Ampak tega smo navajeni in nekako te ne moti več. Še hujši pogoji so v Avstraliji, kadar sonce fejst zapeče."

Dobra stran turnirja v New Yorku pa je za Srebotnikovo publika. "Ameriška publika je najbolj fer oziroma je najbolj nevtralna in vzpodbuja enega ali drugega. Nagradi vse dobre točke tako, da ni nekega občutka, da bi bila neprimerna ali težka, kar se tiče navijanja. To se zelo občuti v Avstraliji, kjer so navijači zelo zagreti, kadar igramo proti domačinom. Tukaj so zelo korektni in je prijetno igrati," je dejala Srebotnikova.