volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

jč
0 02.09.2015 20:51:39

Angležinjam in Nizozemcem evropska krona

Profimedia
Letošnje evropsko prvenstvo v hokeju na travi se je odvijalo v domovini tega športa, v Angliji.

Res je, domovina hokeja na travi je v Angliji in ne Indiji, kot so prepričani številni ljubitelji športa. Tokratno, odlično organizirano in obiskano evropsko prvenstvo je potekalo na igrišču "Kraljice Elizabete'' v Londonu, torej na istem, kjer so pred tremi leti potekali boji za olimpijske naslove. In tudi tokrat ni šlo brez presenečenj, saj so se v polfinale v moški konkurenci prebili Irci, ki so v odlični hokejski predstavi le z 0:1 klonili proti favorizirani Nizozemski. Ta je v finalu imela za nasprotnika Nemčijo, ki je v polfinalu šele po kazenskih strelih premagala domačine Angleže. V tekmi za tretje mesto so Irci ponovno udarili, saj so v tekmi z posebnim tekmovalnim nabojem s 4:2 premagali domačine.

Finale med Nizozemci in Nemci pa je pisal neverjetno zgodbo. Nizozemci so ob polčasu vodili z ponižujočih 5:0. Ker doslej na nobenem finalu še ni bili primera, da poraženec ne bi dosegel zadetek, so Nizozemci začeli hlastati tudi za tem dosežkom. Pa jim ni uspelo. V izdihljajih tekme je nemška ekipa dosegla zadetek za končnih 6:1.

Prave hokejske poslastice z veliko tekanja in odličnim tehničnim znanjem so ponudile tudi tekme članic, kjer so v polfinalu odlične Nizozemke z 1:0 premagale večne konkurentke Nemke. V drugem polfinalu je Anglija z 2:1 ugnala Španijo, ki je z uvrstitvijo v polfinale dosegla zastavljeni cilj. Španke v tekmi za tretje mesto niso imele pravih možnosti za uspeh, tako da je 5:1 za Nemke pravi pokazatelj razmerja moči na igrišču.

V finalu je sledila nova poslastica. Nizozemke so proti domačinkam vodile že z 2:0 in imele premoč v igri. Zaključek srečanja pa je ob petminutni  izključitvi  dveh Nemk dal krila Angležinjam, ki so želele prekiniti 24-letni urok, ko nobena njihova reprezentanca ni osvojila evropskega naslova. In uspelo jim je. Dekleta so najprej do konca tekme izenačila, v nadaljevanju pa preko kazenskih strelov, iz 22-metrskega prostora gre po vzoru hokeja na ledu napadalec proti vratarju po sistemu 1 na 1, zmagale s 3:1. Od tu naprej je bilo vse v znamenju angleškega slavja.

Članki iz rubrike