Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
19.08.2015 21:30:15
Deli članek:

Dekle Wawrinke prekinilo molk

Deset dni je že minilo od škandala na teniškem igrišču, v katerega je Avstralec Nick Kyrgios vpletel nič hudega slutečo Hrvatico Donno Vekić. Zdaj medijski molk prekinila tudi sama in razkrila, da preživlja težke dni.

Verjetno se spomnite dogodka, ko je Nick Kyrgios v dvoboju drugega kroga ATP turnirja v Montrealu svojemu nasprotniku Stanu Wawrinku zabrusil: "Kokkinakis je spal s tvojim dekletom. Žal mi je, da ti moram to reči." To izjavo je bilo razločno slišati tudi prek malih zaslonov, nad problematičnega Avstralca pa se je v trenutku vsulo nešteto kritik.

Kasneje se je sicer za to izjavo opravičil, kljub temu pa mu je ATP naložil kazen v višini 10.000 dolarjev. Bolj kot Wawrinka pa je bila zaradi tega dogodka očtino prizadeto njegovo dekle Donna Vekić.

Hrvatica je namreč vse do danes molčala, zdaj pa je vendarle spregovorila za medije in dejala: "Ni mi lahko. Poskušam se osredotočiti na svoj tenis in naslednji dvoboj. S Kyrgiosom se nisem pogovarjala, ampak to je veliko razočaranje za naš šport." Ob tem je še dodala, da upa, da se je iz vsega tega vsaj nekaj naučil.

19-letna tenisačica iz Osijeka si želi ta incident čimprej pozabiti, trenutno pa se skuša osredotočiti le na tenis in napredovati po lestvici WTA, na kateri trenutno zaseda 127. mesto. "Vsaka kariera ima padce in vzpone. Napredovala sem zelo hitro, ampak se je pokazalo, da še nisem pripravljena na najvišjo raven. Zdaj na treningih trdo garam in verjamem, pa bo vse prišlo na svoje mesto," je zaključilo dekle švicarskega tenisača Wawrinke.