Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
16.08.2015 10:48:18
Deli članek:

Portoroški turnir spet julija?

Brez pike na i - zmage Grega Žemlje - se je v Portorožu končal tretji teniški turnir serije challenger Tilia Slovenia Open. Organizatorji so znova naredili korak naprej, predvsem pri obstranskih zadevah, se pravi zabavno-glasbenem programu, vprašanje pa je, ali bo turnir tudi naslednje leto v istem terminu.

Turnir z nagradnim skladom 42.500 evrov je največji teniški dogodek v Sloveniji. Letos je bil še posebno dobro obiskan, saj je po eni strani potekal na višku turistične sezone, dodatno pa ga je popestril še najizkušenejši slovenski igralec Grega Žemlja, ki je presenetil z uvrstitvijo v finale. Na zadnji stopnički do sedmega naslova na tovrstnih turnirjih ga je ustavil Italijan Luca Vanni.

Prvo in drugo leto je turnir potekal julija, letos sredi avgusta, zelo verjetno pa je, da se bo vrnil v julijski termin. Združenje poklicnih igralcev (ATP) bo namreč za prihodnjo sezono spremenilo pogoje za organizacijo tovrstnih turnirjev in prirediteljem naložilo tudi plačilo namestitev za igralce, takoimenovani 'hospitality'. To turnir podraži za približno 10.000 evrov.

"Za nas je to hud udarec, saj so hoteli sredi avgusta v Portorožu popolnoma zasedeni in tudi cene so višje. Zato intenzivno razmišljamo, da bi se vrnili v julijski termin," pravi vodja organizacijskega odbora turnirja Gregor Krušič in nadaljuje: "Po drugi strani pa smo videli, da se je publika odlično odzvala in vsak dan do dobra napolnila tribune osrednjega stadiona."

Turnir Tilia Slovenija Open je prvo leto dobil nagrado ITF ATP za najbolje organiziran turnir te ravni, naslednje leto pohvalo, tudi letos pa si zasluži visoko oceno. Portoroški turnir tudi po mnenju poznavalcev tenisa sodi v sam vrh challenger na svetu. Tako po lokaciji ob morju in bližini namestitev kot aktivnostih ob igriščih. V dobrem tednu so bili v teniškem kompleks trije glasbeni koncerti (Perpetuum Jazzile, Magnifico, Oldies Goldies), dobrodelni poker turnir, vrsta nagradnih iger ter Tilia festival za najmlajše, na katerem je sodelovalo 1000 otrok.