Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
15.08.2015 22:02:58
Deli članek:

Žemlji ni uspelo

Arsen Perić

Italijan Luca Vanni je zmagovalec tretjega portoroškega challengerja Tilia Slovenia Open. V dveh nizih je po izenačenem dvoboju premagal Grego Žemljo. Rezultat pa 6:3, 7:6 (6) za 198 centimetrov visokega tenisača, ki je sploh prvič osvojil turnir serije challenger. Kranjčan ostaja pri šestih.

Sanj o slovenskem trojčku v portoroški marini je konec. Grega Žemlja ni uspel premagati Italijana Luco Vannija. Visokorasli tenisač s soseščine je bil boljši s 6:3, 7:6 (6) po nekaj več kot uri in pol igre.

V prvem nizu je odločil en sam brejk v šesti igri, ko je Žemlja nekoliko popustil. Z dobrim returnom si je Italijan zagotovil prednost s 4:2. Do konca niza si Kranjčan ni priigral niti ene priložnosti za brejk in tako je niz pripadel 198 centimetrov visokemu Italijanu. 

V drugem je bila zgodba še bolj izenačena. Grega si je sicer priigral dve brejk priložnosti, a ob njih slabo reagiral. Drugi niz je odločila podaljšana igra, v kateri je bolje začel Italijan in z dvema asoma povedel s 3:0. Žemlja je nato dobil pet zaporednih točk, a tudi to ni bilo dovolj za osvojitev drugega niza, saj je po najdaljši točki na tekmi Vanni prišel do druge priložnosti za zmago pri 7:6. Z orožjem, s katerim je najbolj blestel si je tudi zagotovil zmago po uri in 40 minutah. To je bil prvi naslov 30-letnega Italijana na turnirjih serije challenger.