Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.08.2015 11:06:15
Deli članek:

Nišikori in Isner za naslov v Washingtonu

Reuters

V finalu teniškega turnirja v Washingtonu se bosta pomerila Japonec Nišikori in Američan Isner.

Drugi nosilec Japonec Kei Nišikori je na turnirju z 1,5 milijona ameriških dolarjev visokim nagradnim skladom s 3:6, 6:1 in 6:4 premagal Hrvata Marina Čilića, tretjega nosilca, in se bo v finalu pomeril z domačinom Johnom Isnerjem. Osmi nosilec je v drugem polfinalu premagal rojaka Steva Johnsona s 6:3, 3:6 in 7:6 (9).

Petindvajsetletni Nishikori je v devetem medsebojnem srečanju Čilića premagal šestič, pred tem pa sta se zadnjič pomerila lani na grand slamu v finalu Flushing Meadowsa, kjer je Hrvat Japoncu preprečil, da bi kot prvi Azijec osvojil turnir za veliki slam. "Danes je ta zmaga kot odgovor na prejšnji poraz zelo lepa. Zelo sem popravil svojo igro od najinega zadnjega srečanja in igral veliko bolje od tekmeca," je dejal Nishikori.

Isner, ki je imel kar osem asov, je moral rešiti tri zaključne žogice za zmago Johnsona, preden je zmagal po napeti podaljšani igri tretjega niza. "Izjemno dobro sem danes igral, imel pa sem tudi srečo, saj je šlo v ključnih trenutkih vse meni na roke. Jutri bom moral igrati podobno, torej prikazati svojo najboljšo igro v tem letu," je dejal Isner, ki je Nishikorija premagal v edinem medsebojnem srečanju pred štirimi meseci v četrtfinalu Miamija.

Isner bo skušal osvojiti svoj enajsti turnirski naslov, zadnjega je dosegel prejšnji teden v Atlanti, Nishikori pa se bo boril za deseti turnir ATP v karieri. Letos je bil najboljši v Memphisu in Barceloni.

V ŽENSKEM PAVLJUČENKOVA IN STEPHENSOVA
V finalu ženskega turnirja v Washingtonu (250.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada) bosta igrali Rusinja Anastasija Pavljučenkova in Američanka Sloane Stephens. Pavljučenkova je v polfinali igrala proti rojakinji in prvi nosilki Jekaterini Makarovi, bilo je 4:6 in 6:3, preden je slednja zaradi poškodbe dvoboj predala. Stephensova je v drugem polfinalu izločila drugo nosilko Avstralko Samantho Stosur s 7:6 (4) in 6:0. S tem bo v ameriški prestolnici igrala v svojem prvem finalu turnirjev WTA. Petintrideseta igralka sveta je pred tem šestkrat izgubila v polfinalu, tudi na odprtem prvenstvu Avstralije za grand slam.