Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.01.2015 12:36:52
Deli članek:

Uspešen začetek sezone za Kavčiča

Arsen Perić

S prvimi dvoboji se je odprla nova teniška sezona.

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je z zmago začel kvalifikacije za glavni turnir serije ATP v Dohi z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev. Kavčič je v 1. krogu kvalifikacij gladko brez izgubljenega niza z dvakrat 6:4 premagal Britanca Kyla Edmunda.

Kavčič, drugi nosilec kvalifikacij, se bo v 2. krogu kvalifikacij meril z Italijanom Marcom Cecchinatom.

Turnirsko dogajanje se je začelo tudi v Brisbanu, kjer je s slovenskega gledišča zanimiv ženski turnir WTA z nagradnim skladom milijon ameriških dolarjev. V konkurenci dvojic je nastope že sklenila Andreja Klepač, ki je v paru s Poljakinjo Klaudio Jans-Ignacik morala priznati premoč srbsko-nemški kombinaciji Ana Ivanović in Angelique Kerber s 4:6, 1:6.

Prvi dvoboj v konkurenci dvojic Brisbana še čaka Velenjčanko Katarino Srebotnik, ki je združila moči s Francozinjo Caroline Garcia. Slovensko-francoski par se bo v 1. krog turnirja dvojic pomeril z nemško-slovaško navezo Andrea Petković in Magdalena Rybarikova.

Najboljša slovenska teniška igralka v posamični konkurenci Polona Hercog je že dobila nasprotnico v 1. krogu teniškega turnirja serije WTA v kitajskem Shenzhenu z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev. Hercogova bo prekrižala lopar z Romunko in sedmo nosilko Monico Niculescu.

Ljubljančan s stalnim prebivališčem v Londonu Aljaž Bedene se trenutno za prvi letošnji nastop v glavnem žrebu turnirja ATP bori v indijskem Chennaiju, kjer se bo prihodnji teden začel turnir ATP z nagradnim skladom 400.000 ameriških dolarjev. Bedene, peti nosilec kvalifikacij, je preskočil že dve kvalifikacijski oviri, v 1. krogu je izločil domačina Sumita Nagala, v 2. krogu pa je bil boljši še od Indijca Jeevana Nedunchezhiyana. Bedeneta v 3. kvalifikacijskem krogu čaka še en Indijec Vinayak Sharma Kaza.