Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
04.01.2015 10:40:57
Deli članek:

Schumi po shujšanem obrazu potoči tudi solzo

Nekdanji zvezdnik formule ena Michael Schumacher je po zadnjih poročanjih napredoval tudi na čustvenem področju.

Še pred novim letom smo poročali, da je nekdanji nemški dirkač Michael Schumacher storil korak naprej pri okrevanju. Kot je dejal njegov dober prijatelj Philippe Streiff, je Schumacher pri polni zavesti, še zmeraj pa ni zmožen govoriti.


Svojo prvo dirko v formuli bo tako mladi Schumacher vozil 25. aprila na dirkališču v Oscherslebnu.

46-letni upokojeni dirkač sicer prepozna ožje družinske člane, po poročanju italijanskih medijev, pa naj bi se na njihove glasove zdaj tudi čustveno odzival.

"Večino časa zre v prazno, ko pa zasliši svoje otroke ali ženo Corinno, pa včasih po vidno shujšanem obrazu potoči tudi kakšno solzo," je dejal urednik Autosprinta Alberto Sabbatini, in dodal: "Toda zavedati se moramo, da še zmeraj ni sposoben prave komunikacije z okolico. Napredek na čustvenem področju je pomemben zato, ker to pomeni, da njegovi možgani delujejo in napredujejo."

Sedemkratni svetovni prvak formule ena je hude poškodbe glave utrpel 29. decembra 2013, ko se je ponesrečil med smučanjem v Franciji. Najprej se je za življenje boril v bolnišnici v Grenoblu, nato pa so ga premestili v Švico. Do septembra je tako okreval v bolnišnici v Lozani, tam pa se je njegovo stanje izboljšalo do te mere, da je zdaj lahko v domači oskrbi v mestu Gland ob Ženevskem jezeru.