pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 21.10.2014 20:24:42

Ni slabo za konec sezone

Reuters
Na zaključnem turnirju WTA v Singapurju si bo osem igralk razdelilo 6,5 milijona ameriških dolarjev.

Tenis je šport, v katerem lahko najboljši zaslužijo zelo veliko denarja. Od posamičnih športov se s tenisom lahko primerjata le formula ena in golf. Če pa se omejimo samo na ženski šport, potem se res najbolj splača biti vrhunska teniška igralka. Seveda lahko v tem trenutku od tenisa res dobro živi le okoli sto igralk na svetu in najboljših osem je zbranih na zaključnem turnirju v Singapurju.

Vsaka igralka, ki se je uvrstila na zaključni turnir, je dobila startnino v višini 100.000 USD. Že ta znesek je zadosten razlog za veselje deklet, ki igrajo v Singapurju, če zmagajo še kakšen dvoboj, pa so takoj bogatejše še za 143.000 USD. Ena igralka lahko torej s tremi zmagami v skupini zasluži skupaj 529.000 ameriških zelencev, potem pa ima pred seboj še dvoboja v polfinalu in finalu. Če teoretično zmaga na vseh petih dvobojih, dobi malce manj kot milijon dolarjev. Ni slabo, kajne.

V VISOKIH PETAH IN ČRNI OBLEKI
Seveda so dvoboji med najboljšimi igralkami na svetu atraktivni in nič kaj prijateljski. Že prvi dan sta v rdeči skupini svoje delo odlično opravili Serena Williams in Simona Halep. Američanka je bila s 6:4 in 6:4 boljša od Srbkinje Ane Ivanović, Romunka pa s 6:2 in 6:3 od mlade Kanadčanke Eugenie Bouchard. Pred začetkom prvega dvoboja je prvi servis izvedla upokojena kitajska zvezdnica Li Na, ki je na igrišče stopila v visokih petah in črni obleki. Dvaintridesetletnica bi sicer morala biti med osmerico igralk, ki se merijo v Singapurju, a je konec prejšnjega meseca tenisu pomahala v slovo.


CAROLINE PRESENETLJIVO
Danes sta bila dvoboja v beli skupini. Odlično je igrala Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je v zadnjem času od boljših igralk, kot kaže, v najboljši formi, saj je gladko ugnala Čehinjo Petro Kvitovo s 6:2, 6:3. Precej bolj napet je bil prvi dvoboj dneva, ko je Danka Caroline Wozniacki malce presenetljivo ugnala drugo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo.

Wozniackijeva in Šarapova sta odigrali maratonski dvoboj, dolg tri ure in 13 minut, na koncu pa ga je s 7:6 (4), 6:7 (5) in 6:2 dobila osma nosilka Wozniackijeva, ki je izkoristila že prvo zaključno žogo. To je že njena druga zaporedna zmaga nad Šarapovo, saj je bila boljša od nje tudi na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

V TRETJEM ŽE DOMAČA
"Malce sem utrujena," je z nasmehom na obrazu po zmagi govorila Danka poljskih korenin. "To je bil odličen dvoboj. Prvi dvoboj je vedno težek, saj se moraš navaditi na igrišče in razmere za igranje. V tretjem nizu pa sem se počutila že precej domače in sem lahko zaigrala svojo igro, stopila na plin, postala bolj agresivna, kar se je na koncu izkazalo kot odločilno za zmago," je še dejala Caro.
Jutri bosta na sporedu dvoboja rdeče skupine med Williamsovo in Halepovo ter Bouchardovo in Ivanovićevo.

Članki iz rubrike